Bokutmaningen dag 8 – Mest överskattade boken

Det finns många överskattade böcker tycker jag, men en bok (eller serie) jag verkligen inte förstår all hajp omkring är Milleniumtrilogin av Stieg Larsson. Ja, jag har läst böckerna. Nej, jag tyckte inte de var så bra som ”alla” säger. Ibland var de lite halvspännande och visst är Lisbeth Salander en väldigt intressant karaktär men utöver det så förstår jag inte alls vad som är så bra med böckerna. Jag tycker de är klyschiga, överdrivna och här och där inte så lite mansgrisiga.

Bubblare på den här frågan är True Blood, eller åtminstone första boken som är den enda jag läst, Dead until dark. Nej, jag förstår inte alls här heller. Jag gillade inte TV-serien och jag gillar inte boken. Jag gillar inte Sookie Stackhouse (mer än namnet, som faktiskt är ganska coolt) och jag gillar verkligen inte vampyren Bill. I min mening verkar han ganska tråkig, faktiskt. Och jag vet att många har sagt att böckerna blir bättre sen, men den var inte ens så bra att jag orkar släpa mig själv till biblioteket för att låna andra delen.

Och det var dagens diss. Ikväll kommer det komma upp en bokrecension som inte alls blir någon diss, vilken bok det är får ni se!

0 reaktioner på ”Bokutmaningen dag 8 – Mest överskattade boken

  1. Jag tyckte Twillight var överskattad, vilket många inte alls håller med mig om. Ibland tycker man olika!

    Anders Björkelid har jag tänkt att jag ska läsa, men det har inte blivit av.

  2. Jag gillar inte heller tv-serien True Blood så överdrivet mycket men böckerna är ju storfavoriter. Den första ”Dead until Dark” är dock rätt seg och trist, mycket beroende på att stentriste Bill tar så mycket plats… Mitt tips är dock att läsa vidare för det blir mycket bättre 🙂

    1. Om det blir mindre Bill sen så kanske jag överväger att fortsätta läsa! Men jag tycker det är så trist när en serie inte fångar en från första boken, man är liksom inte sugen på att fortsätta. Men jag ska ha det i åtanke 🙂

Kommentera