Dagens biblioteksfynd

Som bibliotekariestudent kunde jag ju inte låta bli att knipa den här boken på väg hem från bibblan i veckan:

IMAG0627

Jag ser fram emot både intressant och förhoppningsvis ganska rolig läsning, speciellt med tanke på att just det här ämnet har diskuterats flitigt under min utbildning.

Vilken är den värsta bibliotekariestereotyp ni sett i en film/läst i en bok?

9 reaktioner på ”Dagens biblioteksfynd

  1. Min syster (som är bibliotekarie) hatade den där serien ”Sally”, som gick på TV vid millennieskiftet. Hon tyckte att titelfiguren där var en ytterst nedvärderande stereotyp av bibliotekarier. Hon förbjöd till och med oss att titta på serien!

    1. Ja just det! Sally minns jag, nu när du säger det. Det är väl ungefär exakt så nidbilden av en bibliotekarie är…

  2. Värsta och värsta..?! Jag vet inte om jag ens har ”upptäckt” vissa bibliotekarier i litteraturen ännu (och därmed någon ”värre”) – men bibliotekarien i Harry Potter?!

    1. Haha, Madam Pince ja! Åh, vad jag har skrattat åt henne. Hon är ju lite fördomsfullt stereotypisk, men samtidigt är hon ju så himla överdriven i sin bokkärlek att det blir roligt istället, tycker jag 🙂

  3. Vilken intressant bok! Bibliotekarier brukar väl skildras som äldre, sura tanter med glasögon i ”senilsnören”. De är arga, tycker inte om barn utan vill ha tyst och ordning. Det är tur att det inte är så i verkligheten. Bibliotekarierna på ”mitt” bibliotek är supertrevliga!

    1. Ja, precis! Det är ju just så bibliotekarier brukar skildras och om man ser på hur mitt yrkesval blev bemött i umgängeskretsen så är det just så många tror att alla bibliotekarier är. Det *finns* ju sådana bibliotekarier också men det är ju långt ifrån alla! Det är lite synd, för jag tror att den stereotypa bilden gör att många kanske inte inser att bibliotekarier är där för att hjälpa.

  4. Jag har faktiskt inte stött på sådana bibliotekarier, i alla fall inte vad jag kan minnas. Men det kanske kunde vara så förr?

Kommentera