Dagens bibliotekskonversation

I helgen var jag och lånade min sommarläsningshög på biblioteket (bildbevis kommer!) och hade den mest udda konversation med en av bibliotekarierna. Som vanligt lånade jag i min favoritutlåningsautomat (den finns alldeles vid de engelska böckerna och är således alltid nära till hans, dessutom är det aldrig någon kö som det är vid de som är vid utgången), men det var något knas med den så jag travade iväg och haffade en bibliotekarie:

– Vilken utlåningsapparat?
– Den vid den engelska litteraturen.
– Jaha, finns det en utlåningsmaskin där?
– Ehh, ja?

Till saken hör att vårat bibliotek inte direkt är stort. Det är faktiskt vad man skulle kunna kalla ganska litet. Springer man för mycket på biblioteket om man vet mer om det än bibliotekarierna gör?

11 reaktioner på ”Dagens bibliotekskonversation

 1. Japp, säger jag!

  Fast jag har med märkt att bibliotekarierna kan vara något virriga emellanåt! Till exempel var jag mer ”haj” på att man kunde låna böcker snabbare genom att sprida ut böckerna på den röda låneytan samt att man kan låna fler böcker på en gång än vad skärmen säger att man ska göra.

  Eller är det bara jag som ser till böckernas bästa, hrm, som inte tycker att inkastet med reserverat ska innehålla både böcker och filmer då risken ökar att något går sönder. 😮 Fast det hade kanske inte med saken att göra.

  /Förvirrad tjej med kladdig kommentar och spridda tankar

 2. Haha, vad kul! Det kanske är jobbigt för vissa bibliotekarier med all ny teknik. Hon kanske försökte förtränga att flera maskiner nu sköter en del av jobbet. Helt plötsligt är det som ”I robot” mellan hyllorna. 🙂 Eller lite i alla fall. ^^

 3. Eller så var det nån som var ny på stället, eller som jobbar på x antal bibliotek och hoppar runt mellan dessa. Det sistnämnda har jag själv stor erfarenhet av… Då blir det lätt man blandar ihop de olika biblioteken med varandra ibland.

  1. Ny var han inte, har träffat på honom antal gånger 😉 Men visst kan det vara så att man jobbar på flera ställen!

Kommentera