Dagens författartips – Om Kim M. Kimselius böcker

När vi var på Bokmässan fick flera av oss recensionsexemplar av Kim M. Kimselius nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Det var flera bloggkollegor som inte hade läst några böcker av Kimselius och jag tipsade hejvilt men tänkte göra det här också.

Jag läste min första Kimselius- bok när jag var elva år, det var 1997 och Tillbaka till Pompeji utgavs för första gången. Min syster fick den då gröna boken genom Läslusen som vi båda var med i under många år (finns det något liknande för ungdomar idag?) och jag slukade den bara några dagar efter henne.

I Tillbaka till Pompeji är Ramona på skolresa i Pompeji när hon förflyttas tillbaka i tiden, till strax före vulkanutbrottet. Hon försöker varna folket i Pompeji men ingen tror på henne, och då möter hon Theo som sedan blir hennes kamrat genom många tidsresor – och femton böcker.

Jag tycker mycket om Theo och Ramona- serien och de är verkligen läsvärda för ungdomar mellan ungefär elva och sexton, eller äldre för den delen!

Senare under dagen kommer en recension på På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa. Tills dess, gå gärna in på Kimselius hemsida eller hennes blogg för att läsa mer om böckerna!

6 reaktioner på ”Dagens författartips – Om Kim M. Kimselius böcker

  1. Jag älskade ”Tillbaka till Pompeji” när jag var yngre och skulle gärna vilja läsa fler böcker om Theo och Ramona. 🙂 Dock gillar jag inte de nya omslagen så mycket. De är lite skrikiga och ”oroliga.”

Kommentera