Dagens lästips: Fiktiviteter

Idag tycker jag att du ska läsa ett inlägg hos en av mina två favoritbokbloggare: Fiktiviteter. I vanlig påläst, sakkunnig och vältalig anda skrivs det idag om historielöshet och om patriarkatet, om att det inte går att pusta ut och säga att ”vi är ju så jämställda nu”, när framstegen har börjat gå bakåt igen. Jag önskar så att fler skulle se kopplingen mellan vad politiker som Trump, Orban, LePen, Sara Skyttedal och Jimmie Åkesson säger och driver  – till beslut som det som nyligen togs i Alabama om ett förbud mot abort. Förskjutningar av samtalet. Ett förbud mot abort! Hör ni hur verklighetsfrånvänt det låter? SD och KD vill även i Sverige inskränka aborträttigheten och ju mer plats och röster vi ger dem, desto större chans är det att det händer även här. Hur gärna vi än inte vill tro det.

Men jag kan inte säga det lika väl som Fiktiviteter gör. Och jag kommer definitivt läsa boken Orons och förtvivlans gärningar.

Kommentera