Den allvarsamma läsningen

Som (nästan) alla andra bokbloggare reser jag bort den här helgen. Men medan större delen av #boblmaf intar Göteborg och bokmässan, fyller jag väl något av kulturtantshålet som efterlämnas i Stockholm. Visserligen älskar jag hösten rent allmänt och kanske främst bland fjällen men även i Stockholms är hösten vacker och särskilt i sällskap av vänner en bara träffar då och då. Den här helgen kommer innebära både bokklubb, stadsvandring och bio och kanske, om det hinns med, Jessicas konstutställning så även om jag inte är på Bokmässan kommer kulturen spruta ur öronen på mig på tåget hem.

Boken vi ska prata om, och filmen vi ska se, är Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken. Jag älskade den när jag läste den för första gången för många år sen, nu är jag mitt i en omläsning och jag hoppas den fortfarande är lika bra.

Kommentera