Den magiska åttonde historien?

Så kom den då. Eller inte? Många fans har skrikit sig hesa efter en åttonde Harry Potter-bok, helst en prequel. Själv hör jag till dem som tycker att bokserien avslutades på ett bra sätt och att det visserligen är intressant med tolkningar som The Cursed Child, berättelsen om Harry Potters son i teaterform och filmatiseringen kring historien av Fantastic beasts and where to find them – men en en åttonde bok? Nja.

your-new-harry-ron-and-hermione-the-cast-of-harry-potter-and-the-cursed-child-has-been-761677

Mellantingen mellan en åttonde bok och inte en åttonde bok? The Cursed Child kommer att ges ut som manusform och J.K. Rowling får på sitt twitterkonto outtröttligt dementera både att det skulle vara en åttonde bok i Harry Potter- serien (samtidigt som pjäsen marknadsförs som ”The eighth story” så förvirring är onekligen att vänta) samt att det skulle vara en prequel. Just förekomsten av så mycket missförstånd får mig att tveka. Kommer merparten att läsa den som en åttonde bok och bli besvikna över manusformen? Kommer den ens fungera som bok? Är det inte någonstans att gå för långt?

Jo, kanske, men samtidigt är det såklart många fans som aldrig kommer att få se pjäsen och ändå vill veta historien om Harry Potters son. Min tveksamhet kommer dock bestå fram tills jag har läst boken för nej, jag har så klart inte mer viljestyrka än att jag kommer köpa den så fort den släpps.

Men med tanke på den fantastistiska Hermione och vilken historia hon hade fått om hon hade varit huvudrollen så kan jag inte låta bli att känna att jag faktiskt hellre hade läst en historia om Harry Potters dotter Lily.

4 reaktioner på ”Den magiska åttonde historien?

  1. Jag kommer definitivt läsa. När jag hörde talas om pjäsen önskade jag direkt att manuset skulle komma ut i bokform eftersom sannolikheten att jag får chansen att se pjäsen i stort sett är lika med noll. Det ska bli spännande att se vad det blir av det hela.

    1. Ja, det är ju främst av den anledningen jag tycker det är bra att pjäsen kommer ut i bokform. Jag kommer säkert också att läsa 🙂

  2. Själv är jag lättad över att det inte kommer någon direkt fortsättning med en ung Harry Potter i huvudrollen. Det känns så trist med historier som uppenbart bara existerar för att håva in mer pengar.. Det här kan i alla fall bli något ”nytt” med nya karaktärer. Jag kommer definitivt att läsa, förr eller senare. 🙂 Men jag kommer att ha sansade förväntningar..

Kommentera