Den svarta löparen – Kristina Appelqvist

Förra sommaren blev jag så lockad av intrigen om en läcka i nobelpriskommitéen och en Karen Blixen- forskare som blir mördad att jag gav mig direkt på Kristina Appelqvists femte bok Minns mig som en ängel – annars har jag en benäghet att vilja börja med första boken i ett författarskap, åtminstone när det gäller deckarserier.

Men jag tyckte ändå om Minns mig som en ängel, en lite förutsägbar men trevlig låst-rum-den-svarta-loparendeckare som var perfekt för hängmattan. Årets första ljudbok blev därför första boken i serien där Skövde universitet (som egentligen är en högskola, men i Appelqvists serie har det gjorts om till ett universitet) spelar en stor roll. Men Den svarta löparen tilltalade mig inte lika mycket som Minns mig som en ängel – delvis tror jag det berodde på uppläsningen som jag inte alls gillade, men den här boken kändes heller inte lika tät som Minns mig som en ängel, intrigen var mycket lättare att lista ut från början och karaktärerna var ibland äckligt stereotypa.

Har du läst Kristina Appelqvist? Är de andra böckerna bättre?

Kommentera