Den vita massajen – Corinne Hoffman

När man är sjuk hinner man visst inte göra annat än läsa, läsa och åter läsa.

Vilket inte är så dumt.

Min mamma tryckte den här boken (samt uppföljaren som jag läser nu) i min hand för säkert två år sedan, men har inte haft tid att läsa den. Förrän nu.

”En ung, framgångsrik schweizisk affärskvinna reser med sin fästman på solsemester till Kenya. Fullkomligt oväntat drabbas hon av den stora passionen, hon förälskar sig i en vacker massajkrigare.Utan att själv förstå vad det är som händer med henne känner Corinne att det är här hon hör hemma: i Kenya och med Lketinga.”

Historien är onekligen både intressant och skrämmande, samtidigt är språket så pass enkelt att det förtar en del av fascinationen. Dock är berättandet så fängslande att jag för en gångs skull, jag brukar störa mig enormt på ett fattigt språk och enkelt berättande, åsidosätter det och endast koncentrerar mig på Corinnes historia. Ibland blir den lite väl upprepande, men det är ändå väldigt fascinerande ända fram till slutet.

0 reaktioner på ”Den vita massajen – Corinne Hoffman

Kommentera