Det här med läsutmaningar

Under åren jag bokbloggat har många läsutmaningar kommit och gått. Ofta har det fått mig att upptäcka helt nya författarskap vilket såklart är fantastiskt. Men det medför också, onekligen, en viss läspress och jag tror inte det var något som fungerade för min läslust i nådens år 2020. I början av året hade jag vaga tankar om att läsa hyllvärmare i februari, ALMA- pristagare i april och fortsätta på fantastik från världens alla hörn- utmaningen från 2019.

Det gick väl sådär. Inte bara glömde jag av det här helt, jag läste också betydligt färre böcker än 2019 och bara de jag verkligen orkade med och ville läsa. Och så får det vara, ibland. Fantastisk från olika länder- utmaningen anser jag färdig, jag läste flera fina böcker från olika världsdelar 2019. Kill hyllvärmare gav jag mig entusiastiskt in i, i början av februari, och lyckades åtminstone läsa ut alla bibliotekslån jag hade hemma då. Till skillnad från många andra litteraturnördar och bokbloggare har jag sällan många olästa böcker hemma, då hade jag 17 stycken. Av dem läste jag 4, och det får jag ändå vara nöjd med. Under 2021 kommer jag nog läsa fler av dem men inte för att jag måste, utan för att jag vill.

ALMA- pristagare vill jag fortfarande läsa, men 2021 är inte året för det. I år läser jag bara det jag har lust till. Hur känner du inför läsutmaningar?

Kommentera