Dingo dingo – Leif Eriksson, Martin Svensson, Bob Hansson

(Ljudbok)

Dingo Dingo är en ganska märklig bok, förmodligen bland det märkligaste jag läst i år. Jag har svårt för att bestämma mig om den är bra eller inte, men rolig är den åtminstone.

Historien är ett slags sammelsurium av manliga livsöden, alla mer eller mindre intressanta och några riktigt tankeväckande, som Henrik som blir slagen av sin fru och Myran som är rädd för kvinnor. ”Den manliga frigörelsen är här!” är bokens undertitel och även om det låter något krigiskt så är det inte så mycket utåt som inåt manifestationen utspelar sig. Männen som i projektet Dingo Dingo samlas kring något som sägs bära nyckeln till manlig frigörelse men som mest ser ut som en hårtork är alla på något vis stämplade av mansidealet – man ska se ut och vara på ett visst vis för att räknas som man.

När de idealen diskuteras och utmanas blir det bra, speciellt i kombinationen med berättelserna om de olika männen. Men ibland blir det spretigt och ibland tappar berättelsen fokus rejält, och då blir det lite halvdant och tråkigt.

Breakfast Book Club har också lyssnat.

Telegram förlag, ljudbok från A Nice Noice.

Kommentera