Djävulens märke – Magnus Nordin

Den bråkiga och besvärliga klassen 9c på Katarina Östra Skola i Stockholm får en ny vikarie, Malin, och helt plötsligt blir eleverna i klassen ambitiösa, skötsamma och duktiga. Samtidigt märker Ella, som går i klassen, att något är märkligt med Malin. Hennes ögon skiftar färg. Märkliga saker händer, och vad är det för röst som Ella hör i huvudet?

Djävulens märke börjar stillsamt, men har ändå ett berättargrepp som väl för handlingen framåt, olika personer berättar från kapitel till kapitel så läsaren delges berättelsen från flera olika håll. Det bygger väl upp en spänning och skapar stämningen att något inte står riktigt rätt till. När sedan detta bevisas blir det så klart ännu mer spännande, och läsaren hålls länge i ovisshet om vad det egentligen är som pågår.

Det är en ungdomsbok och det märks i språket, men som sådan tycker jag den är riktigt bra, och i vissa partier framförallt i början är den också otäck. Med tanke på att det är just en ungdomsbok tycker jag ibland Magnus Nordin går lite väl långt, men det är mest en fotnot. Det är en spännande och välskriven bok för äldre ungdomar som även jag hade ett högt nöje av att läsa.

0 reaktioner på ”Djävulens märke – Magnus Nordin

Kommentera