Drakar och fantasysommar

Ändå sedan jag under en sommar läste en litteraturvetenskaplig fantasykurs via Linnéuniversitetet har det känts som att sommaren är vigd åt fantasy. Egentligen passar det faktiskt ganska bra, långa sommardagar och episka fantasyäventyr går lite hand i hand. Jag älskar att jag kan störta in i en värld utan att behöva tänka på att jag måste avbryta för att lunchrasten är slut, eller för att faktiskt måste gå och lägga mig (bara ett kapitel till).

9789163856600Hans majestäts drake är en serie jag läser en del i varje sommar. Svartkrut och eld är tredje delen i Naomi Noviks serie om Napoelonkrigen med den extra lilla ingrediensen att drakar härjar slagen. Temeraire är i tjänst på Englands sida, under kapten Will Laurence och i tredje boken får de i uppdrag att frakta tre drakägg från Istanbul till London. Det blir dock inte lika lätt som det verkar. Precis som sin föregångare Jadetronen är Svartkrut och eld lättsam fantasyunderhållning, oerhört snabbläst och inte särskilt komplicerat. En bör nog dock ha läst tidigare böcker först för de tar vid precis där den förra slutar. Jag gillar dem verkligen, men jag tror också att en om året är ganska lagom för annars hade det nog blivit för mycket på en gång. Här har jag skrivit om del 1 och del 2.

Just nu har jag kastat mig in i mastodontprojektet att läsa A Game of Thrones. Igår klippte jag de första tvåhundra sidorna i den första boken, jag har en veckas semester kvar och sexhundra sidor att plöja igenom på den tiden. Jag är rätt lycklig just nu,

1 reaktion på ”Drakar och fantasysommar

Kommentera