Dystopimåndag: undergångar att faktiskt längta efter

En av de mest hajpade böckerna i mitt lässinne just nu är tredje delen i Sofia Nordins dystopiska ungdomstrilogi, Som om jag vore fantastisk. Jag älskade En sekund i taget och Spring så fort du kan och kommer kasta mig över trean så fort den dyper upp på bibblan.

som-om-jag-vore-fantastisk

Ett annat slut på en serie jag bävar för och längtar efter är Uppror, fjärde boken i Magnus Nordins serie Varelserna. Zombier har tagit över Gotland och förutom att vara rätt läskiga är de här böckerna också grymt snygga.

uppror

För att övergå till vuxenböcker så nämnde jag redan för några dagar sedan att jag vill läsa den under 2014 i bokbloggosfären så älskade Väggen, en nyutgivning av Thorén och Lindskog.

18551b46-107a-40a9-9660-196b0f5ce267.png

Slutligen, en dystopi som står högt på min läslista just nu: Jean Heglands Into the forest som Fiktiviteter tipsade om förra året.

into-the-forestVilka andra dystopier får en inte missa?

7 reaktioner på ”Dystopimåndag: undergångar att faktiskt längta efter

  1. Jag gillade både Into the forest och Sofia Nordins serie, jag hoppas på en fjärde del också! Väggen fick jag kämpa mig igenom, men jag har förstått att många andra gillar den. Jag får ta och kolla in Magnus Nordins böcker också!

  2. Du kommer inte bli besviken på Nordin! Och jag är rätt övertygad om att såväl Hegland som Haushofer är Eli-böcker. visst har du väl läst Marie Lus Legend osv? Annars måste du det!

    1. Har läst nu och åh, vad bra den var! Ska försöka plita ihop en recension också. Är jättesugen på att läsa dem. Legend har jag läst och gillade! Dock inte lika mycket som tex. Divergent eller Hungerspelen, störde mig på slutet bland annat. Men visst var de bra!

  3. Jag blev ju inte frälst av de två första böckerna, men har väldigt svår för Ella som huvudperson. Jag hoppas att det blir någon jag gillar bättre i en (eventuell) fjärde del!

    1. Är heller inte så förtjust i Ella personligen, men tyckte hon fick en enorm ytterligare dimension i tredje boken och tyckte en förstod henne på ett annat sätt. Hoppas på en fjärde del!

Kommentera