Dystrare, djupare, mörkare och ännu fler av nycklarnas hemligheter

1600106951Jag erkänner. Jag är helt fast i serien Locke & Key. Alldeles nyss läste jag tredje albumet Crown of Shadows och även om det inte var riktigt det jag hade trott att det skulle vara, även om jag kanske inte älskade det lika mycket som de föregående två, så var det ändå märkligt och fascinerande.

Så det räcker, även om det inte blir så mycket över. Crown of Shadows innehåller inte lika mycket substans som ettan och tvåan, det är inte lika mycket historia och framförallt bakgrundshistoria.

Men det finns gott om mörker att förundras över. Crown of Shadows är på något sätt både sorgligare och djupare, mer fylld av mörker och färre makabra utsvävningar än de tidigare albumen i serien. Även om sorgen och den psykiska smärtan har varit central också i ettan och tvåan får den här inte huvudrollen.

Jag förundras över hur nära smärtan kommer, hur väl Rodriguez porträtterar sådant som är så svårt att beskriva. Samtidigt saknar jag det makabra och blodiga för jag älskar verkligen det inslaget i hans tecknarstil. Jag är helt enkelt väldigt kluven till det här albumet men jag tycker det fortfarande är fantastiskt välgjort och jag längtar efter nästa del – Keys to the Kingdom.

Bokstävlarna har också läst.

5 reaktioner på ”Dystrare, djupare, mörkare och ännu fler av nycklarnas hemligheter

Kommentera