Efter fyra dagar…

…har jag fyra dagars paus från studierna (eller, från föreläsningar åtminstone!) och det tänker jag fira genom att åka hem till min kärlek i Östersund.

Det har varit ganska fullspäckade dagar men oj vad kul det har varit – jag tror jag kommer trivas. Jag vet inte om det kommer bli lika underbart roligt som det var att läsa litteraturvetenskap och än så länge föredrar jag nog Växjö Universitets fantastiskt fina läge, lokaler och campus men Umeå universitet är fint det också!

Framförallt kanske jag är tacksam för litteraturlistan. När jag pluggade littvet i Växjö hände det rätt ofta att jag kom ut från biblioteket kånkandes på tio böcker i serien om världslitteratur och fem ryska klassiker. Typ. Den litteraturlistan kunde ofta bestå av fem sidor böcker – per delkurs. Den här består av tre sidor men det mesta är artiklar från tidskrifter och min rygg säger tack!

Eller, ja. Egentligen är jag faktiskt tacksam så länge jag slipper allt som liknar det äventyr som var min D-uppsats i litteratur. Jag kallar det”Mysteriet med den försvunna handledaren och den Danmarksbesökande examinatorn med minnesförlust”. Så här i efterhand låter det ju rätt roligt men jag får fortfarande hjärtklappning av stress när jag tänker på det..

Imorgon är det slut på pluggsnacket, då blir det recension av Joyce Carol Oates Dykvinnan. Häng på!

4 reaktioner på ”Efter fyra dagar…

Kommentera