En bit in i fantasysommaren..

I början av juni inleddes inte bara sommaren utan för min del också fantasysommaren, då jag med anledning av sommarkursen Fantasylitteratur tänkte ägna största delen av sommarläsningen åt just fantasy. Nu har det överhuvudtaget inte varit sådär särskilt mycket läsning under sommaren än då vi mest varit iväg, men under den kommande sommarstugeveckan tänkte jag ändra på det.

Tre fantasyböcker har det blivit hittills i sommar, och väldigt blandade sådana. Det stora sommarprojektet var American Gods och nu, nästan två månader senare, har jag läst ut den. Jag kommer prata betydligt mer om den sen men behöver jag säga att jag älskade?

Den andra boken jag läste var Lene Kaaberbøls Skuggporten, en bok jag tyckte om men som kanske inte fängslade mig lika mycket som Skämmerskans barn- serien.

Sist men inte minst läste jag Revolvermannen. Jag hoppas inte jag blir portad från Stephen King- fancluben nu men faktiskt blev jag inte sådär väldigt fascinerad. Kanske gjorde jag ett dubbelfel när jag både läste den i svensk översättning och dessutom den gamla svenska översättningen, men jag blev helt enkelt aldrig fast. Jag tyckte berättelsen då och då var ganska fascinerande men jag föll inte hejdlöst och jag irriterade mig på både en och två saker.

917002427803809736509789129667837_200_skuggporten_kartonnage

15 reaktioner på ”En bit in i fantasysommaren..

 1. Jag har fortfarande inte börjat med en ny bok, men idag var jag på biblioteket och hittade ”Betvingade” av Simona Ahrnstedt, och nu ska jag snart läsa den och sedan även ”De skandalösa”.

 2. Som fantasyfantast är det alltid roligt att se folk skriva om genren och böcker de läst. Det här var däremot inga av mina favoriter, jag har inte riktigt fattat hypen med American Gods.

  1. Efter att ha läst den och läst vad andra tycker om den verkar det som att det är en ”älska eller hata”- bok. Tycker också det är himla kul med fantasy 🙂

 3. Black Tower-serien är mycket speciell. Jag läste alla böcker, men jag måste få understryka att ”Revolvermannen” inte är min favorit i serien. Dock måste man läsa alla för att förstå. Det kanske inte en supertypisk King, men jag tycker att den visar hans egenart. Ibland skriver den mannen briljanta berättelser, men han har vissa svagheter. Personligen anser jag att han kan bli lite väl miljöbeskrivande och seg just för att han dröjer vid detaljer i eoner. Som helhet är serien ett måste för Stephen King-fans enligt min åsikt. Kanske är det som med musik, vissa gånger gillar man bara nån enstaka låt med ett band trots att ens kompisar kan texten till alla sånger bandet någonsin skrivit ; P
  Själv har jag aldrig klarat av att läsa Liza Marklund.

  1. Jag tänker definitivt försöka läsa resterande böcker ändå, just för att så många säger att det tar sig i andra och tredje boken!

 4. Jag älskar mörka tornet-serien och första boken är inte alls representativ. Den måste man bara ta sig igenom. Det tar sig verkligen i tredje boken. Det är först när man kommit till slutet som första boken blir bra. Så fortsätt. Jag lovar att det blir fantastiskt!!

 5. Tyckte inte heller om den första i Mörka Tornet serien. Tyckte den var trist men har hört som ovan att man kommer igång att älska den efter bok tre. Ska läsa tvåan snart tänkte jag för skam den som ger sig 😀

  1. Åh, då har du mycket bra framför dig! Och så blir jag nyfiken, vilken bok har du läst? Hans författarskap brukar klassas som ganska ojämnt och själv gillar hans skräckhistorier bäst. Och även om jag inte gillade första delen av Mörka Tornet så hävdar många att de blir mycket bättre efter andra och tredje boken. Så jag ska nog också försöka fortsätta läsa den!

Kommentera