En hög marsläsning

I februari läste jag två böcker. Mars kunde ju inte gå annat än uppåt, och många fina böcker blev lästa! Dessutom läste jag ut en bok jag tragglat med länge och en bok jag avnjutit länge – viss skillnad mellan de två även om jag hållit på med den senare betydligt längre än den första.

Då tänker jag på Sigrid – Elin Olofsson
Till flickorna i sjön – Elin Olofsson
Korpmåne – Therese Henriksson
Allt det där jag sa till dig var sant – Amanda Svensson
Det kallas manshat – Carin Holmberg
Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage – Alice Munro
Huset mittemot – Alex Haridi
Rymden + Lina = Tobbe – Gustaf Lingmark
Den vita stenen – Gunnel Linde
Vilda svanar – Jung Chang

10 böcker läste jag i mars.
3 ungdomsböcker och 1 barnboksklassiker.
1 biografi, vilken befäste sanningen att jag verkligen inte är en biografiläsare.
1 facklitterär bok
1 novellsamling som också var min enda bok på engelska den här månaden.

Månadens jaha? var Huset mittemot som var jättehajpad för mig och som hade världens bästa förutsättningar att bli en riktigt bra ungdomsrysare men bara slutade i…. ingenting? Recension kommer.

Månadens klassikerläsning var Den vita stenen, en barnbok av Gunnel Linde som förtjänar sitt epitet. Mycket fin.

Den bästa boken den här månaden skulle kunna vara Hateship…. av Alice Munro men eftersom jag läst i den i över två år känns det inte som den passar. Istället får Korpmåne, Allt det där jag sa till dig var sant och Det kallas manshat ta upp en delad förstaplats här. En ungdomsbok, en skönlitterär vuxenbok och en faktabok. Så det gills.

Vad läste du i mars?

2 reaktioner på ”En hög marsläsning

  1. Vilken härlig läsmånad du verkar ha haft 🙂 Det kallas manshat har jag blivit nyfiken på tack vare dig och om jag kan klämma in den i läsplaneringen snart, tänkte jag låna den på biblioteket och läsa.

    1. Det har jag 🙂 Vad kul! Den är verkligen läsvärd! Men ta nya utgåvan då, tror den innehåller lite mer än den från 1996..

Kommentera