En i sanning kunglig helg

Åh, vad kul det var att imorse surfa runt bland alla fantastiska inlägg i Fiktiviteters Stephen King- helg! Mycket kände jag igen mig i, men mycket var också nytt och jag insåg att jag har (minst) två stora King- upplevelser framför mig: Jurtjyrkogården (om jag vågar läsa den) och Kings icke- skräckliga böcker. Jag vet inte varför jag inte läst dem men till skillnad från många andra deltagare i King- helgen upptäckte jag denne fantastiske författare i sena ungdomsår istället för tidiga. Kanske jag helt enkelt inte hunnit dit än.

Jag har också många tegelstenar att se fram emot. Jag erkänner härmed att jag inte heller har läst The Stand, Under the Dome, The Shining, Duma Key eller 11/22/63. Däremot började jag läsa Det mörka tornet i somras och har i skrivande stund läst ungefär femtio sidor i Carrie.

Men egentligen är det väl himla bra att Stephen King är den boksprutande maskin han är, för vad skulle vi göra om det inte fanns fler King att läsa?

För en sammanfattning och länk till de flesta inläggen i King- helgen, kika in här!

7 reaktioner på ”En i sanning kunglig helg

  1. Vad roligt att du har så många bra böcker framför dig! Jurtjyrkogården är väldigt enkelt skriven, och filmen som är gjord till den har de faktiskt lyckas göra riktigt bra UTAN att förändra mycket, vilket ju annars brukar krävas för att storyn ska passa som en kort film. Pestens tid (The Stand) rekommenderar jag starkt, en av de bästa. Duma Key är också härligt bra, och mycket skickligt skriven, en av de bästa på den punkten. Sedan är det många jag inte heller läst 🙂

    1. Ja, vanligtvis brukar de ju göra om en hel del! The Stand har jag på kö som nästa King- bok, väntar bara på ett bra tillfälle 🙂

  2. Du har extremt bra läsning framför dig. Tegelstenarna du räknar upp är alla bland de allra bästa böcker jag läst. Någonsin. Eller ja, 11/22/63 har jag inte läst än 🙂

  3. Det är ju härligt att ha så många Kingar kvar att läsa! Jag har läst allt utgivet och det är ganska tråkigt att inte ha några gamla godingar kvar att upptäcka! Tur ändå att de tåls att läsas om många gånger!

Kommentera