En oplanerad lässvacka

I anslutning till mitt inlägg om att planera sin läsning kollade jag över hur många böcker jag läst i maj månad. Döm om min förvåning när läslistan bestod av ynka två böcker och maj är snart slut – det måste vara mitt absoluta bottenrekord någonsin för en månad och ändå har det inte direkt känts som om jag har en lässvacka. Jag har haft för mycket för mig både för att läsa och för att hinna märka av att jag inte har hunnit läsa – om ni förstår vad jag menar. Jag vill läsa, men nytt jobb, förkylning och ökad träning och andra saker som livet bjudit på har totalt hindrat mig från att plocka upp en bok. De enda gånger jag verkligen hunnit sitta ner och njuta av läsningen har varit när jag läst i Stephen Kings Full dark, no stars som är alldeles fantastisk men som jag gärna vill spara på och därför läser en novell i taget med långa mellanrum.

Ändå har jag så fina böcker på sängbordet som Justin Evans The White Devil och Andrew Pypers The Guardians – och jag är mitt inne i Jellicoe Road som jag gillar men som jag ändå inte sträckläst.

Jag hoppas någon av böckerna är tillräckligt fantastisk för att dra mig ur lässvackan. Hur gör ni för att komma ur lässvackor?

9 reaktioner på ”En oplanerad lässvacka

  1. När jag har en lässvacka så brukar jag läsa om någon bok som jag verkligen gillar/älskar. Då brukar jag bli motiverad till att läsa fler böcker 🙂

    1. Jag läste King 😀 Tredje novellen i Full dark, no stars. Och sen läste jag hundra sidor i Baba Jaga la ett ägg. Så jag tror King hjälpte 😀 Däremot gav jag mig själv lite sömnsvårigheter på kuppen 😉

      1. Haha, ja det är det som är risken 🙂 Men jag är glad att han kunde hjälpa dig. Har läst ut Salems Lot nu förresten. Herrejösses så bra den är!!!

Kommentera