En skräcklig helg

Att Halloween kommit och gått utan att den här bloggen har bloggat skräckligheter har nog aldrig hänt innan, men i helgen svek mig tekniken och mobilbloggandet jag tänkt mig hindrades av en envis röd triangel på min mobil (som nästan åkte i väggen).

Men en trevlig helg hade jag. Jag var i huvudstaden och hälsade på min kära kompis Hanna, tillsammans lajvade vi Halloween till max och på lördagen var vi på både Medeltidsmuséet och kikade på galgbacke och på Hallwylska muséet och blev både förtjusta och skraja över den enastående skräck- och skrockutställningen. Förutom att själva våningen i sig var extremt värt besöket så var också den fantasifulla utställningen mycket bättre än jag hade trott och bjöd på en labyrint av rum såsom ”Vampyrkvinnans budoir”, ”Häxans experimentrum” och ”Seanssalongen”. Ockultism kring sekelskiftet 1900 var temat och jag var verkligen impad av noggrannheten och fantasifullheten. Vackert, mörkt, dystert och levandegjort.

Söndagen avslutade alltihop med ett besök på Skansens Folktro- och magi- tema. Vi lyssnade på spökhistorier och hade allmänt trevligt i dimman och rusket.IMG_3534Vad gjorde ni?

Kommentera