En varmare och vackrare vår

Den senaste veckan har det inte bloggats särskilt mycket i den här bloggen, det som har varit har varit tidsinställt och jag har visst inte ens hunnit blogga om anledningen.

Nåväl. Anledningen var att jag och min kärlek mötte våren och påsken i Barcelona och fick en hel del fantastiska upplevelser med oss hem, jämte tillräckligt med solenergi för att klara av resterna av norrlandsvintern.

Alldeles snart kommer jag berätta vad jag läste i mars och särskilt kommer jag prata om en väldigt speciell bok som utspelar sig i en väldigt speciell stad. Jag läste Vindens skugga i Barcelona och gick på både de verkliga och fiktiva, nutida och dåtida, gatorna samtidigt. Det var en läsupplevelse jag sent kommer glömma.

Förutom Vindens skugga förälskade jag mig alldeles särskilt i den gotiska katedralen, de gotiska kvarteren och berget Montjuïc. Och större delen av Barcelona, helt enkelt. Jag började också läsa Katedralen vid havet, aldrig har jag nog tidigare ägnat mig åt så mycket temaläsning på semestern men det blir inte sista gången. Det var fantastiskt!

Utsikt över berget Tibidabo från Montjuïc. Ja, ni som har läst boken, ni vet. Ni andra, läs boken! Den är väl värd det.

10 reaktioner på ”En varmare och vackrare vår

  1. Härligt att ni hade en så fin resa. Om du vill dra ut på Barcelonakänslan så rekomenderar jag ”Bret Easton Ellis och de andra hundarna”.

    1. Den har jag läst om lite här och var men inte bestämt mig för om jag vill läsa. Visste inte att den utspelade sig i Barcelona, tack för tipset 🙂

  2. Läser spanskt just nu. Älskar läsa böcker från/om/som utspelar sig i det land jag reser till. Kommer fler inlägg om den läsningen framöver på Böcker emellan. Befinner mig fortfarande i våren i Spanien. 🙂

Kommentera