Enkätmåndag del 1

Det har cirkulerat en enkätutmaning i bloggosfären ett tag – bli utmanad och utmana 11 i din tur. Jag blev först utmanad av Poplitt och efter lite funderande så ser mina svar ut så här:

1. Om du bara skulle läsa en bok om och om igen i hela ditt liv. Vilken skulle du välja utifrån de böcker du läst nu?
Räknas Harry Potter– serien som en bok? I så fall skulle jag nog välja den. Eller Carl-Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia, eller Drottningens Juvelsmycke av Carl Jonas Love Almqvist. Jag kan faktiskt inte välja!

2. Vilken författare skulle du helst ha som bästa vän?
Mark Levengood kanske. Han har varit så himla snäll och gullig de gånger jag träffat honom på Bokmässan.

3. Av de böcker du läst som blivit filmatiserade, vilken är den sämsta adaptionen?
Svårt, faktiskt. Dåliga filmer brukar jag aldrig lägga på minnet och jag brukar inte se en filmadaption om jag inte misstänker att den kommer vara bra. Men jag tycker de tre första Twilight– filmerna är jättedåliga som adaptioner, eller i alla fall tvåan och trean.

4. Hur ser du på framtiden för den fysiska bokens överlevnad?
Överlevnad? Det är väl klart den kommer överleva, sluta ge mig hjärtattacker! (Jag är en ivrig motståndare av läsplattefenomenet.)

5. Originalspråk eller översättning?
Originalspråk, så långt det är möjligt!

6. Om du fick välja ett århundrade att leva i, vilket skulle det bli och varför?
Åh, tänkt att leva i det viktorianska England. Jag älskar 1800- talet överhuvudtaget (men samtidigt var det nog inte alltid så där jätteroligt att vara kvinna på den tiden och ha betydligt mindre valmöjligheter än vi har idag). Men jag säger ändå 1800- talet. Romantiken slår den krassa verkligheten.

7. Hur väljer du vilka böcker du ska läsa?
Jag använder accio- trollformeln. De bara kommer zoomandes till mig och jag hinner aldrig läsa ut dem! (Eller så går jag till biblioteket och letar och plockar, knappar hem alldeles för många böcker från nätbokhandlarna och stora delar av tipsen kommer från alla fantastiska bloggare där ute.)

8. Hur många olästa böcker har du egentligen i din bokhylla, och hur lång tid skulle det ta för dig att läsa alla ?
Ärligt? Just nu har jag ungefär 20, innan jag började med Projekt Kill Hyllvärmare var det över 30. Jag har kanske 10 hyllvärmare kvar, resten är böcker av favoritförfattare som jag sparar på.

9. Din favoritbok från när du var yngre?
Hur liten? Den första favoritbok jag minns är Hemligheten på Perrong 13 av Eva Ibbotson, då var jag nio år. Men om jag ska ta den största favoritboken från min ungdomstid skulle det nog bli Skriet från vildmarken eller Ringaren i Notre-Dame.

10. Om du skrev en bok, vad skulle den handla om?
Vänskap, kanske. Kärlek och hat. Män?

11. Vilken bok önskar du att du skrivit ?
Drottningens Juvelsmycke
, kanske. Jag tycker det är en fantastiskt fint skriven bok.

Fler svar och frågor till andra kommer under dagen!

1 reaktion på ”Enkätmåndag del 1

Kommentera