Enkätmåndag del 2 – fler frågor

Finaste Sofia i Bokmilaskogen utmanade mig också med 11- enkäten och här kommer svaren:

1. Finns det någon bokkaraktär som du skulle vilja vara?
Hermione Granger, kanske. Jag vill ju också gå på Hogwarts!

2. Vilken är den bästa klassikern?
Bland de böcker som brukar anses som klassiker säger jag Wuthering Heights.

3. Vilken av de författare som har fått Nobelpriset genom tiderna är din favorit?
Selma Lagerlöf!

4. Har du någon fobi?
Jag är livrädd för spindlar. Livrädd till den graden att jag är rädd för plastspindlar. Töntigt, jag vet.

5. Vilken filmatisering av en bok är den bästa enligt dig?

Lord of the Rings– trilogin. Eller Gone with the wind.

6. Har du något nostalgiskt bokminne?
Massor! Jag minns att jag alltid brukade ligga och läsa under täcket med ficklampa när jag var liten, för att inte mamma skulle komma på att jag inte sov än – och så brukade jag sitta i vårt stall och läsa, i min hästs box. Han var väldigt nervös men blev alltid lugn av att jag satt där och det fanns inget som var så rofyllt som tugg-tugg från två hästar.

7. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Trean. När man inte kan sova brukar det alltid gå repris av How I met your mother eller Scrubs.

8. Vilken är din favoritplats i en bok?
Jag vurmar väldigt kärleksfullt för det viktorianska London.

9. Sämsta boken du läst hittills i år är..?
Hjärtats mörka flod
av Dean Koontz. Dålig, dålig, dålig.

10. Bästa boken du läst hittills i år är..?
Jag kan inte, tvinga mig inte! Fledgling, kanske, eller Kristin Lavransdotter.

11. Brukar du lyssna på musik när du läser? I så fall, vilken sorts musik?
Nej, aldrig. Musik är för mig en lika stor passion som böcker, när jag lyssnar på musik vill jag ge den hela min uppmärksamhet och vice versa.

Frågor från mig till er kommer under morgondagen, nu ska jag ut på stan och skaffa rosévin och grillmat till kvällens Valborgska eskapader. Senare under dagen kommer det däremot en tidsinställd recension av månadens utmaningsbok i den nordiska läsutmaningen – Sanna Tahvanainens Alltid skogen (Åland).

Hoppas ni får en trevlig Valborgsmässoafton!

0 reaktioner på ”Enkätmåndag del 2 – fler frågor

  1. Kul att läsa dina svar! Det låter mysigt att läsa i stallet! Många bloggare har angett spindlar som sin fobi och jag är själv inte helt förtjust i dem. Särskilt inte i de gigantiska jaktspindlarna som är supersnabba och springer som tokar över golven om somrarna. Undrar dock vad det är som gör oss så rädda. Är det kanske de många och långa benen plus att de är smidiga, snabba och kan ”svinga sig i lianerna” fram till ens ansikte var man än är typ? 😛

    1. Ja, hu. Jag vet faktiskt inte vad det är som är så äckligt, men jag vet att Hemligheternas kammare inte gjorde något för att bättra på rädslan 😉

  2. Jag fick samma frågor som du, och jag märker att vi är lite lika! Förutom det där med stallet. Jag kan inte vara i ett stall mer än en minut innan jag börjar nysa som en galning.

Kommentera