Falskt minne – Dean Koontz

Falskt minne är den första boken i femte omgången av Projekt Kill Hyllvärmare där jag läser böcker som bara står och dammar i bokhyllan. I den här hyllvärmaren får vi möta det äkta paret Marty och Dusty. Marties bästa vän Susan lider av oförklarlig torgskräck, när Martie en av otaliga gånger hjälper henne till psykologen drabbas hon själv av skräck för sin egen skugga, och för sig själv. Martie och Dusty börjar dessutom få minnesluckor och kan inte förklara var de har varit eller vad de har gjort.

Jag hade nästan helt och hållet tappat tron på Dean Koontz efter två fruktansvärt dåliga böcker. Jag vacklar fortfarande, men efter Falskt minne är åtminstone en del av ordningen återställd. Det här är nämligen vansinnigt spännande och stundtals väldigt, väldigt otäckt. Det tar ett tag innan det uppenbarar sig exakt vad det är som är så otäckt men när det väl gör det blir jag faktiskt rädd.

Det som är så otäckt är inte skurken, som i vanlig Dean Koontz- anda tyvärr är lite för osannolik och överdriven för att vara riktigt skrämmande eller ens trovärdig, utan vad han gör med sina offer. Bara tanken på att bli hjärntvättad och att inte kunna lita på sina egna minnen och upplevelser är skrämmande nära och fruktansvärt påtaglig hela boken igenom, och samtidigt som inte skurken är någon höjdare är resten av karaktärsgalleriet i Falskt minne helt okej. Jag kan till och med blunda för de språkliga brister som finns för det här är faktiskt en av Dean Koontz bättre böcker.

Köp den här eller här.

9 reaktioner på ”Falskt minne – Dean Koontz

  1. Det var det som skrämde mig också, tänk att inte kunna lita på vad man kommer ihåg. Nej, fy. Bra att du gillade den i alla fall 🙂

  2. Jag har den boken stående i bokhyllan sen flera år tillbaka. jag började läsa den, men av någon anledning kom jag inte så långt. Hittade väl andra böcker att läsa istället. har många gånger tänkt att jag borde läsa färdigt den

    1. Den är faktiskt helt läsvärd, även om det som sagt är lite språkliga brister men det är ju ändå Dean Koontz vi talar om 🙂

    1. Han kan vara väldigt bra och väldigt dålig, så man får välja titlarna väl om man ska läsa honom 😉 Projekt Kill Hyllvärmare har varit jättebra, jag har läst och gett bort flera hyllvärmare som jag inte velat ha när jag läst dem 🙂

Kommentera