Fantasyhelg på bloggen!

Från och med imorgon kommer det bli ungdomsfantasy-boom här på bloggen, jag har precis läst ut Legenden om Morwhayle: Demonprinsessan och en recension dyker upp imorgon. Jag tänkte också nystarta Tema illustratörer som jag körde under några månader i höstas, först ut på lördag blir Peter Bergting som bland mycket annat har skrivit och illustrerat Legenden om Morwhayle. Det kommer dessutom komma en intervju med Peter här på bloggen! Den har jag inget datum på men har vi tur kommer den också hinna klämmas in i helgen – annars kommer den framåt.

Det skulle också vara kul att få lite tips av er. Vad gillar ni för fantasy/ungdomsfantasy-böcker?

20 reaktioner på ”Fantasyhelg på bloggen!

 1. Jag gillar Cirkeln, som typ alla andra också verkar gilla.
  En annan bok jag gillar är Fablehaven av Brandon Mull. Den är för lite yngre barn (9-12 tror jag att det står hos bokhandlarna). Mycket mysig och spännande!

 2. Jag tänker ju främst på ”Harry Potter” där. Men det finns säkert andra bra serier också.

 3. En gammal favorit är The Dark is Rising av Susan Cooper, 5 böcker totalt. Passar nog barn från 10 år kanske.

  Eller Fionavars vävnad (tre böcker) av Guy Gavriel Kay. Vissa säger att Tigrana är bättre men jag har inte läst den.Jag älskade dem när jag gick på gymnasiet.

  His Dark Materials Trilogy (The Golden Compass; The Subtle Knife; The Amber Spyglass) av Philip Pullman är också bra.

  1. Åh, tack för att du påminde mig om His Dark Materials! Jag har tänkt läsa dem länge men det har inte blivit av 🙂

   1. Den serien lär ha kommit till som en motvikt till den mycket kristet färgade fantasy-serien om Narnia av C S Lewis, och många kristna i USA fick skrämselhicka, när den första boken i serien blev filmatiserad. Därför lär vi aldrig heller få se någon mer film i den serien, som de ansåg vara ”ateistisk propaganda”. Men det märktes inte så mycket propaganda av något slag i ”Guldkompassen”, och det gör det inte heller i de tre nya Narnia-filmerna.

 4. En serie som jag läste för ett tag sedan var triologin om Jannike av Mårten Sanden, första boken i serien heter Den femte systern.

 5. Får jag bara uttrycka lite fasa för att ingen nämner de gamla klassikerna som Moorcock, Leiber, LeGuin, Howard osv =). Ok, Narnia är ju en klassiker också.

  1. Jag läste första boken i Serien om övärlden men jag fastnade faktiskt inte! Borde kanske ge den en chans till? 🙂

Kommentera