Fin award till bloggen!

Igår blev min dag upplyst rejält av Bokomaten som skrev så fina ord om min blogg och gav mig en fin Award, tack igen! Jag blev superglad men fick fundera ett tag på frågorna som följde med Awarden, tanken är att jag ska svara på dem och sedan tipsa om fem bokbloggar jag gillar. Here it goes!

1. Varför började du blogga?

Jag började blogga 2007, då skrev jag på en annan blogg som inte finns kvar längre (dock har jag fört över de flesta inlägg hit, från mars 2010 och bakåt tillhör gamla bloggen i arkivet) och det handlade mest om mitt litteraturpluggande. Största anledningen till att jag började blogga var för att min bästa vän Sabina hade bloggat ett tag och tjatade och tjatade om att jag också skulle. ”Jaja”, sa jag men upptäckte ganska snabbt att det var kul att ventilera tankar och framförallt om böcker och plugg. När jag började upptäcka hur många fantastiska bokbloggar det finns därute och hur kul det är att skriva om böcker bytte jag plattform till wordpress och gjorde om bloggen till en bokblogg (10 mars 2010), må vara med en hel del musik- foto- och filminslag.

2. Vad har du för mål med bloggen?

Jag har faktiskt inget speciellt mål, jag skriver för att jag älskar det och för att det är så in i bänken roligt att utbyta kommentarer och boktips och diskutera böcker med bokbloggare och annat trevligt folk. På andra hållet är det självklart också roligt att nå ut med det man skriver till andra.

3. Vilka bloggar följer du?

Alla möjliga, men mest bokbloggar. Fem tips på bokbloggar jag gillar kommer efter frågorna, alla bokbloggar jag läser hittar du i högerspalten. Förutom bokbloggar läser jag flera vänners bloggar (som Ninsan och Tempus Fugit) och en och annan humorblogg, som Egoinas värld och Fredrik Backman.

4. Vad har du för favoritfärg?

Svart, svart och svart. Och rött.

5. Vad har du för favoritfilm?

Jag är inte bara boknörd utan lite av en cineast också, precis som Bokomaten. Det är nästan lika svårt att säga en favoritfilm som en favoritbok, men en film jag älskat i många år är Borta med vinden. Inte bara för att den är ett så fantastiskt stycke filmhistoria utan också för att den presenterar en helt enorm rad med duktiga skådespelare och framförallt tycker jag Vivien Leigh gör ett av filmhistoriens bästa porträtt som Scarlett.

Förutom den älskar jag också Lord of the Rings– filmerna, några småsaker till trots är det en fantastisk filmatisering! Andra filmer jag älskar är Kill Bill 1 & 2, Interview with the vampire, Pans Labyrinth och A time to kill. Det finns så många…

6. Vilket land/länder drömmer du om att besöka?

Jag vill besöka många land, men framförallt vill jag besöka städer. Om jag börjar i Europa så finns det Prag, Venedig, Rom, Paris och Budapest (ja jag är en historienörd och jag kan stå och dregla utanför flera hundra år gamla byggnader, speciellt om de är gotiska katedraler.)

Men jag vill självklart åka utanför Europa också! Sydostasien lockar inte mig så mycket men varför inte Afrika? Det finns många länder och städer i Afrika jag hade velat åka till.

Framförallt vill jag dock kanske åka till New York och titta i boklådor. Min karl vill helst se New York Rangers på hemmaarenan men det där går nog att komma överens om.

Andra delen av utmaningen består av att berätta och ge awarden vidare till fem bloggar man tycker om.

Hos Böckerx3 skriver Metta och Sara-Sofia om böcker av väldigt blandad karaktär: en del skräck (och det gillar ju undertecknad…) men även om andra böcker och om isländsk litteratur som jag är jättedålig på. Kika in, mycket trevlig blogg.

Av Dark PlacesHelena får jag de flesta av mina skräcktips och böcker med sådant mörker att man famlar i blindo när man läser dem. Oumbärliga boktips och mycket fina och genomtänkta recensioner hittar du hos Helena.

Bokstävlarna (hej Anna!) skriver också om skräck och är en som traskar lika djupt i vampyrträsket som jag. Från henne har jag fått tips som Suzy McKee Charnas och Charlie Huston – den senare ligger i läshögen. Mycket eminemt blogg!

Feuerzeug skriver mer om zombies än om vampyrer och även om jag är mer vampyrbiten (haha) än zombiefreak så fick jag faktiskt blodad tand (förlåt…) när jag lyssnade på John Ajvide Lindqvist Tjärven i somras. Mer zombies åt folket? Titta in hos Feuerzeug och få zombietips!

Jessica på Ord och inga visor skriver också en hel del om blandad litteratur men också mycket om poesi. Jag var en riktig poesinörd för några år sedan men har tyvärr halkat ifrån det lite, hos Jessica finns många bra tips.

Det var nog veckans längsta inlägg! Kul att få en award som också är en utmaning och tack igen till Bokomaten för den fina motiveringen!

10 reaktioner på ”Fin award till bloggen!

    1. Vad kul! Jag läste som sagt mycket poesi innan, men har av någon anledning flutit bort från det. Hade varit kul att engagera sig mer i poesi igen.

  1. Du glömde turkos 😉
    Grattis till fin award! Och så anmäler jag härmed frivilligt mig och J till NY-resa! Du och jag kör boklåderace, medan J och PM får ta hockeygrjejn själva…

Kommentera