Flickan med glasfötter – Ali Shaw

På ön St Hauda’s Land finns märkliga, mytiska varelser. Där finns enstöringen Midas, och där finns Ida – som håller på att förvandlas till glas. När Midas och Ida möts blir tiden en allt mer försvinnande faktor, kärleken en allt mer betydande och sorgen närmar sig med stormsteg.

Jag tycker verkligen om fantasy-inslagen i Flickan med glasfötter, och jag tycker om den fina kärlekshistorien. Det som gör att jag inte är helt frälst är att de två världarna inte alltid passar ihop på det fantastiskt fina magisk-realism-viset. Ibland gör de det, ibland känns det helt naturligt att en varelse som förvandlar allting den ser på vitt tar plats i historien och då blir det väldigt vackert.

Men inte alltid. Flickan med glasfötter hade kunnat bli väldigt magisk, kanske hade jag för högt ställda förväntningar men för mig blir den inte mer än en bok jag tyckte mycket om och en väldigt vacker historia. Och det kan ju räcka ganska långt, det också.

Andra som läst: Bokhora, Snowflakes in rain, Böckerx3, Fiktiviteter.

2 reaktioner på ”Flickan med glasfötter – Ali Shaw

Kommentera