Första omgången hyllvärmare läst

Ibland när jag sätter upp mål och projekt med läsningen är jag dålig på att hålla dem, men Ord och inga visors grandiosa köpstopp och projekt Kill hyllvärmare som jag hoppat på har faktiskt gått över förväntan. Köpstopp har jag haft sedan första november (snart tre månader!) och hyllvärmare har jag läst tre stycken.

Pappa Långben var den första hyllvärmare jag läste och den tyckte jag väldigt mycket om. Underfundig, rolig och tillspetsad med en skarp ironi. Här skriver jag mer om den.

Den andra boken var också från Bonniers reprisbox, Unga kvinnor av Louisa May Alcott. Den föll inte i lika god läsjord hos mig, jag tycker det var för mycket snuttigull och för präktigt. Jag skriver mer här.

Sist i första omgången var Eyvind Johnsons Strändernas svall som kanske är den hyllvärmare jag haft oläst längst, fem år allra minst. Jag hade höga förväntningar men visst blev de infriade, till viss del i alla fall. Jag blev faktiskt också överraskad, vilket är roligt. Läs mer här.

De här tre böckerna kommer utgöra omgång två av Projekt Kill Hyllvärmare.

Hur går det för er?

5 reaktioner på ”Första omgången hyllvärmare läst

  1. Jag har pinsamt nog inte börjat än. Läsningen ligger på noll just nu pga. att jag läser en ganska krävande kurs som tar all energi och tid. 🙁 Men så fort tentan är överstökad så…

    1. Ja, sånt kan ju verkligen äta upp alla ens timmar! Ska bli kul att läsa när du kommer igång sen, du hade ju många fina titlar på listan 🙂 Hoppas tentan går bra!

  2. Det har gått bra för mig också faktiskt, jag har läst fem hyllvärmare hittills och håller som bäst på med den sjätte så jag ska snart påbörja min tredje omgång. Men däremellan kommer ett gäng andra böcker, rec-ex och sådant. Vilka fina böcker du har haft i din första omgång. 🙂 så kul att fler är på detta projekt!

  3. Tycker du är otroligt duktig faktiskt! Att du får det gjort! Intressanta böcker dessutom! Skäms att säga det men haft för många nya släpp jag varit för sugen på. (skammens rodnad pryder mina kinder) Och nu är det bara läsning för jobbet som gäller.

    1. Jag är faktiskt lite imponerad själv, brukar som sagt aldrig lyckas hålla utmaningar som jag föresätter mig. Men nu kändes det verkligen som det var tid att ta tag i det! 🙂

Kommentera