Från läsproblem till recensionsproblem

Både Bokbabbel och Dark Places varnar för recensionsbonanza på sina bloggar den närmaste tiden, anledningen är – ganska naturligt – att det lästs mycket böcker.

Så även här. I september läste jag ynka sju böcker, i skrivande stund har jag läst tio och det är bara halva oktober ännu. Sju av dem har jag inte hunnit recensera och eftersom den här veckan har kantats av inställda föreläsningar lär det bli fler. Dessutom har jag klippt många fler ljudböcker än vanligt den senaste tiden eftersom jag fått en timmes promenad fram och tillbaka till universitetet nästan varje dag.

Läsflyt är ju alltid kul, mitt hittade jag tillbaka till dels genom att inte läsa utan lyssna på bok istället (Tempelriddaren), läsa korta och lättlästa böcker (Månfågel och Rosor, min kära, bara rosor) och läsa något för mig helt nytt (Ja till Liv!). Recensioner på dessa kommer komma, men jag ska också försöka sprida ut recensionerna lite så det blir lite variation. Gemensamt kommer dock nog att vara en väldigt exalterad glädje för jag har läst många bra fantastiska böcker den här månaden.

Hur får du tillbaka läsflytet?

8 reaktioner på ”Från läsproblem till recensionsproblem

  1. Jag har också ganska bra läsflyt just nu. Särskilt mycket är jag inne Solveig Olsson-Hultgrens serie om en släkt under hela 1900-talet. Men nu ska jag snart också ge mig an på den sista och tredje delen i ”Fem pärlor till Jungfruns krona” av Maria Gustavsdotter.

  2. Härligt att du läst så många bra böcker de sista veckorna. Jag fick igång mitt läsande lite mer när jag var en tripp till USA i somras. Resor med tåg och flyg samt inga barn att natta på kvällarna gav helt enkelt mer tid för läsning, och flyter kom som ett brev på posten. Väl hemma igen fick jag slå ner tempot på läsandet igen, men flytet blev kvar.

    1. Åh, vad kul! Jag var i USA i våras 🙂 Fast jag hann inte läsa så mycket, förutom på flyget. Kul att läsflytet blev kvar i a f 🙂

  3. Du får gärna skicka över lite läsflyt, för satan vad trögt det går. 8 böcker i september och inte mer än 4 hittills i oktober. Kommer inte ur det. Semester i början av november kanske är lösningen?!

Kommentera