Fredagskul!

För några dagar sedan skickade jag ut vinsten i min bokpaket-tävling. Kul att se att det kom fram och att det var uppskattat – speciellt eftersom min fredag hittills inte har varit särskilt rolig. Igår tänkte jag att lite träningsvärk i benen inte var någonting att oja sig över men två timmars träning senare blev det verkligen något att oja sig över och idag har jag svårt att gå – risken är hög att jag tillbringar helgen i soffan med en bok (eller på en filt i gräset om det inte regnar) men det är ju faktiskt inte fy skam! Speciellt inte om boken ifråga är Stephen Kings Full dark, no stars. Jag har bara sista novellen kvar och egentligen är det lite ledsamt eftersom boken har varit så fruktansvärt bra. En lyrisk recension lär komma så småningom.

Men redan imorgon är risken för att superlativen kommer flöda på övertid här i bloggen – jag försöker skriva ihop en recension av finfina Baba Jaga la ett ägg av Dubravka Ugresic. Jag gillade verkligen och nu försöker jag hålla i mig själv lite så inte recensionen blir tre kilometer lång. Vi får se om jag lyckas.

Vad ska ni göra i helgen?

19 reaktioner på ”Fredagskul!

 1. Två timmars träning? Vem som helst skulle kunna få värk av det! Hoppas att det går bra för dig, även om du har rätt i att det inte är fy skam att läsa en god bok.

  Angående vad jag ska göra i helgen, så blir det nog inte så mycket att prata om. Jag ska väl se på Melodifestivalen (undrar hur det går för Loreen), och så är det pingst och mors dag.

 2. Jag har också värk i ina ben. Gått, stått och dansat alldelse för mycket denna vecka. Så här blir det en läshelg med.

 3. Här är det ledighetsfredag och jag har sovit i 12 timmar. Utvilad ja, men ska inte göra så många mer knop idag ändå. Ska gräva ner mig med Sookie i helgen och pula på alla 150 inlägg jag vill skriva på 🙂 På tal om King annars så fick jag tag på ”The Skeleton Crew” igår. Som jag har jobbat på att få tag på den. Har nämligen hört att den ska vara en av hans bästa novellsamlingar. Har du läst den?

  1. Åh vad skönt att sova så länge, det tänker jag nog göra imorgon 😉

   Nej, jag har inte läst den. Men nu blev jag ju såklart jättenyfiken 😀

  2. Det verkar vara den som heter Den förskräckliga apan och andra berättelser på svenska… Det var visserligen längesedan jag läste den, men om jag inte minns fel så gillade jag 🙂

    1. Jag fattar inte riktigt hur de tänkte där, eller om de bara hade otur när de tänkte; Den förskräckliga apan… det lockar ju inte alls.

     1. Nej det gör ju inte det. Fast det måste vara svårt att översätta Kings böcker. Jag kan fortfarande inte komma över att Clownen Pennywise heter Snåljåp på svenska…

 4. Tja, lite träningsvärk kommer nog att dyka upp i mina ben imorgon, men det ska ju kännas att man har tränat.

  Att bara ta helgen till att läsa låter ju underbart. Själv måste jag jobba lite för helt plötsligt låg det en massa deadlines väldigt nära varandra den här veckan. Men att klämma in lite läsning ska jag nog allt lyckas med. 🙂

  Tack än en gång för ett superkul bokpaket!

 5. Födelsedagskalas här i morgon med fullt hus och på söndag åker vi bort till sambons mamma och vilar upp oss 🙂

  Lite Melodifestival och Mästarnas mästare ska nog kunna klämmas in också. Men läsningen kommer dessvärre att bli lidande 🙁

Kommentera