Fright Night

Fright Night från 2011 är en remake av klassikern med samma namn från 1985 – en film jag faktiskt inte sett. Men i söndags, som är filmkvällen nummer 1 hemma hos oss, såg vi i alla fall den nyare versionen. Handlingen är ungefär densamma, Charley Brewster misstänker att hans nya granne Jerry är en vampyr och han måste stoppa honom från att ta död på hela grannskapet.

Från början var jag lite tveksam till Colin Farrell som vampyr men det bestående intrycket från filmen är faktiskt med vilken bravur han klarar av det. Han är stöddig och härligt elak och det är hans suggestiva tolkning av ondskans sändebud som bär hela filmen på sina axlar.

Dessutom är det faktiskt galet spännande. Det spelar ingen roll att det är en sådan film där man egentligen vet hur det kommer sluta, det är i alla fall nagelbitarspännande och det är underhållande så det bara visslar om det. Att sedan sminkösen fick gå lite väl mycket bananas över vampyrsminkningen och att specialeffekterna följde i samma spår, det gör faktiskt inte så mycket. Det är gjort med humor och det gillar jag.

Se trailern här.

Kommentera