Get To Know Ya Book Tag

Eftersom det var evigt länge sedan jag bloggade regelbundet så känns det roligt med en Get To Know Ya Book Tag från Vargnatts bokhylla.

Favorite Book of All Time?
Tycker inte det här är en riktigt okej fråga. Jag tycker också det är stor skillnad på ens favoritbok och den bästa boken en någonsin läst. Slutligen går det också att ha olika favoritböcker i olika perioder av ens liv. Oftast är mitt svar Harry Potter. Men de två böcker som tar störst plats i mitt hjärta just nu är All the Bad Apples av Moïra Fowley-Doyle och Uprooted av Naomi Novik.

Favorite Book Five Years Ago?
När jag läser om vilka böcker jag tyckte allra mest om 2015 nämner jag Den vita staden av Karolina Ramqvist först. Men så här i efterhand är Code Name Verity av Elizabeth Wein och När hundarna kommer av Jessica Schiefauer de böcker jag minns allra mest från 2015.

Favorite Duology/Trilogy/Series?
Jag får nog svara Harry Potter även här. Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på de här böckerna, inläst av Stephen Fry.

Last book You Read?
Magikerna av Lev Grossman.

Last Book of Poetry I’ve Read?
Det här är hjärtat av Bodil Malmsten. Så fin!

What Book most influenced your life?
En nästan omöjlig fråga att svara på. Jag tror att Skriet från vildmarken allra mest har påverkat mitt läsande liv i det att den öppnade äventyrsromanen för mig, det som senare gjorde mig till en fantasyläsare. Fast kanske inte ändå, kanske var det Bröderna Lejonhjärta som gjorde det, den som mamma högläste gång på gång när jag var riktigt liten. Samtidigt, några av de böcker som mest påverkat mitt sätt att leva och tänka utanför litteraturvärlden är Det kallas manshat av Carin Holmberg och Det andra könet av Simone de Beauvoir. Klassiskt, jag vet.

Book That Made You Ugly Cry?
Björnstad av Fredrik Backman.

Book That Made You Laugh?
Jag skrattade så jag nästan grät av Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston.

Character You’d Like to Be For A Day?
Nu tänker jag tolka ordet ”Book Tag” väldigt okonventionellt men spel handlar ju också om berättelser och den första jag alltid tänker på vid den här frågan är Lara Croft. Coolaste!

Book So Good You Dreamt About It?
Jag har drömt om flertalet zombieromaner jag vågat mig på att läsa. Jag vet inte om det är för att de varit så pass bra eller bara så pass skräckinjagande…

Book You DNFed?
DNFed = didn’t finish. Jag minns faktiskt inte senast jag lade ned en bok utan att läsa ut den.

What Book are You Excited to Read?
Höstens allra mest efterlängtade bok är den underbara Lauren James nya YA-roman The Reckless Afterlife of Harriet Stoker. Som jag längtar!

Kommentera