Halvtidsrapport om Strändernas svall

Läsningen av Strändernas svall går långsamt, minst sagt. Jag har kommit ungefär halvvägs på två veckor och då har jag ändå varit ledig. Jag tycker den är bra, men ännu är den inte riktigt så bra som jag trodde – kanske det har med alldeles för högt ställda förväntningar att göra. Jag väntar liksom på det där magiska ögonblicket när allting i historien och språket faller på plats och man bara älskar.

Jag är inte där än. Kanske det smyger på en långsamt.

Det jag faktiskt gillar är utgåvan. Jag hittade den på en loppis en gång, det är en pocket från första pocketupplagan, tryckt 1960 och med priset 5:50 stämplat på baksidan. Tänk om böcker skulle kosta 5:50 idag?

Jag hade inte haft hyllor så det räckte.

Har du läst den? Vad tyckte du?

8 reaktioner på ”Halvtidsrapport om Strändernas svall

  1. Ja, blev riktigt glad när jag hittade den. Den kostade väl en femma eller så 😉 Älskar bokloppisfynd!

   Tack för länken! Ska läsa igenom din recension 🙂

 1. Jag kommer ihåg att jag försökte mig på Strändernas svall för några år sedan men la den åt sidan. Tyckte att den var lite ”grådaskig” och torr på något vis. Men kanske skulle jag gilla den mer idag. Jag håller med om att du har fått tag i ett snyggt 60-talsexemplar! Luktar den så där gott som gamla böcker gör också? 🙂

  1. Ja, den är lite torr emellanåt men än så länge har jag intresset uppe så jag hoppas det bättrar sig. Nu har jag långhelg också så jag kan ge den massor av tid 🙂

   Ja det gör den, så där som bara gamla böcker gör 🙂 Och så är den välläst, framsidan har nästan ramlat av. Det gillar jag!

 2. Jag kommer ihåg att jag försökte mig på Strändernas svall för några år sedan men la den åt sidan. Tyckte att den var lite ”grådaskig” och torr på något vis. Men kanske skulle jag gilla den mer idag. Jag håller med om att du har fått tag i ett snyggt 60-talsexemplar! Luktar den så där gott som gamla böcker gör också? 🙂

  1. Ja, den är lite torr emellanåt men än så länge har jag intresset uppe så jag hoppas det bättrar sig. Nu har jag långhelg också så jag kan ge den massor av tid 🙂

   Ja det gör den, så där som bara gamla böcker gör 🙂 Och så är den välläst, framsidan har nästan ramlat av. Det gillar jag!

 3. Jag har inte läst Strändernas svall, men däremot ”Nu var det 1914” av Eyvind Johnson och den gillade jag. Har också Strändernas hemma oläst men tror inte jag kommer ha med den som hyllvärmare eftersom den är en klassiker och de vill jag alltid läsa liksom. Men kanske ändå! Jag älskar att handla böcker secondhand på både antikvariat och loppisar och gör det jämt och ständigt. De är ofta finare dessutom!

Kommentera