Halvvägs i tyskautmaningen

Ungefär  halvvägs i utmaningen att läsa tyskspråkig litteratur i samband med temat Tre länder ett språk inför Bokmässan 2011, tycker jag att jag kan ge mig själv godkänt. Jag har läst fem av de böcker jag satt upp på listan, och fyra utöver det. Jag har sex böcker kvar på min lista, och det känns inte som en omöjlighet att klara av innan september.

Böckerna på min läslista: (länkar till recensioner på de böcker jag läst)

Parfymen – Patrik Süskind
Buddenbrocks –
Thomas Mann
Älskarinnorna
Elfriede Jelinek
Samlade dikter – Nelly Sachs
Den unge Werthers lidanden –
Johann Wolfgang von Goethe
På västfronten intet nytt –
Erich Maria Remarque
I skuggan av min bror
Uwe Timm
Upptäckten av currywursten –
Uwe Timm
Reckless
Cornelia Funke
Tjuvarnas herre
Cornelia Funke
Golem –
Gustav Meyrink

Dessutom har jag läst:

DrakryttarenCornelia Funke
Igraine den modigaCornelia Funke
Ingen fara – Selma Mahlknecht
Cap Esterel – Tanja Langer

0 reaktioner på ”Halvvägs i tyskautmaningen

    1. Med min mångåriga diagnos av prestationsångest och kontrollbehov (över mig själv, inte andra) i bagaget säger jag tack 😉

Kommentera