Halvvägs runt Norden

I oktober startade Dantes bibliotek en nordisk läsutmaning med anledning av att temat för årets Bokmässa ska vara just Norden. Nu har Dantes bibliotek bestämt sig för att sluta blogga och jag kommer verkligen sakna bloggen men samtidigt är det ju inte kul att göra något om man inte har ork eller lust.

Västmanländskans bokblogg har tagit över uppdraget att samla in recensioner från de som är med i utmaningen, kul initiativ tycker jag då det är alltid är roligare om man är fler – speciellt just nu eftersom jag läst fler dåliga än bra böcker i utmaningen och jag börjar misströsta lite. Men jag tänkte ändå slutföra utmaningen, mest eftersom jag verkligen ser fram emot de resterande böckerna men också för att jag redan läst sex stycken och det är bara fyra kvar. Jag tänkte också köra en liten halvtidsgenomgång. För den som är intresserad, här har jag skrivit vilka nordiska böcker jag läst innan utmaningen, här har jag noterat vilka jag kommer läsa under utmaningens gång och här är den planerade listan över länder. Så till vilka böcker jag läst!

I november läste jag Stalins kossor av Sofi Oksanen, i december var det deckare och Glasbruket av Arnaldur Indridason. I januari läste jag Oddvør Johansens Livets sommar, februari bjöd återigen på deckare i Anna Grues Judaskyssen. Utmaningens höjdpunkt blev i mars då jag läste Kristin Lavransdotter, senaste boken jag läste var Sanna Tahvanainens Alltid skogen. Snart är det dags att recensera majs utmaningsbok, Kollektivt självmord.

Hur går det för er?

2 reaktioner på ”Halvvägs runt Norden

  1. Jag läser på, men måste erkänna att mina bokval lämnar en del övrigt att önska. Fortfarande hoppas jag på att hitta en riktig pärla…

    1. Ja, det är det jag tycker också. Jag har läst två riktigt bra böcker (Stalins kossor och Kristin Lavransdotter) men annars har det inte varit bra böcker. Men jag hoppas mycket på kommande böcker!

Kommentera