Havets gille – Nancy Peña

Jag fullkomligt älskade Katten och kimonon av Nancy Peña och hade mycket höga förväntningar 121796Havets gille, också en grafisk roman med det som verkar vara typiskt för Peña: ett drömskt tilltall, fantasi och äventyr. Men i Havets gille känns verkligheten hårdare, De fabeldjur som bebor Peñas skärgård är förvisade till sina öar och de som lever på andras öar lever i misär. Sinojen Skärvtass bor på Muridernas ö och efter att ha råkat i klammeri med rättvisan flyr hon och hennes son.

Endast Havets Gille, ett mytomspunnet samfund, har rätt att resa mellan de olika öarna och det är dem som korsar Skärvtass och hennes sons vägar.

Jag tyckte om Havets Gille, men jag är inte helt säkert på att jag förstod den. Den känns lite som andra delen i en serie där jag gärna hade läst första. Jag är mycket förtjust i Peñas bilder, de är fängslande och vackra men berättelsen tappar mig onödigt ofta. Kanske den behöver en omläsning. Jag tycker så mycket om det magiska i historien att det egentligen inte skulle göra mig så mycket.

Köp den här, här eller här.

1 reaktion på ”Havets gille – Nancy Peña

Kommentera