Hej Umeå!

Idag har jag suttit på en buss större delen av dagen, och resten av tiden försökt luska ut hur i herrans namn en sådan som jag (det vill säga, någon med lokalsinne som en badboll) ska kunna lära sig att hitta i en helt ny stad. När jag flyttade till Östersund för snart fyra år sedan hade jag visserligen inte varit där heller innan men då hade jag en partner in crime med mig och vi gick vilse tillsammans.

Nåväl. Lite problem gör att jag inte vet om jag kommer bli kvar, men jag hoppas verkligen på det! Imorgon ska jag besöka universitetet.

Vad har ni gjort?

25 reaktioner på ”Hej Umeå!

 1. Jag har inget strålande lokalsinne men centrala Umeå har jag faktiskt lärt mig hitta i. Det är ganska ”fyrkantigt” så man märker snart om man gått fel. Även på universitetsområdet hittar jag numera. Var jättestolt när jag kunde visa en kollega rätt väg när vi kom med bussen;-)

 2. Hoppas att du hittar rätt i alla bemärkelser! Lycka Till med både studierna och lokalsinnet!

 3. Ja det är några stycken i allafall! =)
  Luskade förövrigt fram att du skall plugga samma utbildning som jag går nu (sista terminen för mig), eller har jag helt fel? bibliotek och informationsvetenskapsprogrammet?

  1. Ja det stämmer 🙂 Påbyggnadsprogrammet (kandidatkursen) på tre terminer, är det den du läser då alltså? 🙂

     1. Jag har trivts jättebra på utbildningen. Det har varit en hel del praktiskt, vilket jag tycker är bra och dessutom får man jobba extra på Universitetsbiblioteket, medicinska biblioteket, SL eller konstnärligt campusbiblioteket. Jag tror du kommer trivas! =)

      1. Jag har funderat på att söka till den utbildningen (som är helt ifrån min egen nuvarande). Hade hoppats att man kunde läsa programmet på distans

       1. Jo det är lite synd att man inte kan läsa den på distans. Men för mig som tidigare pendlat (har precis flyttat in till umeå)strax över två timmar om dagen så har det ändå funkat bra. Det har inte varit så mycket obligatoriska moment och vi har haft föreläsningar 2-3 dagar i veckan. =)

 4. Åh! Stort lycka till! (: Det kommer bli finfint – det är jag säker på. Själv har jag jobbat lite idag på kortiset från i somras. Kul att de vill ha mig tillbaka lite då jag kan mellan pluggtagen i och med att jag trivs väldigt bra med både ungdomarna jag jobbar med och personalen! (:

  1. Tack 😀 Vad kul, hoppas också på att få ett jobb vid sidan av. Är rätt skönt att ha även när man pluggar. Kul att du trivs 🙂

 5. Jag bor faktiskt bara tio mil söder olm Umeå, i Örnsköldsvik. Jag har ibland funderat på att plugga där, men det har inte blivit av hittills. Men varifrån kommer du ursprungligen, om det inte är Östersund? Förresten har jag också världens uslaste lokalsinne. Usch…

 6. Vad spännande det låter! Stort lycka till i nya staden och med utbildningen! 😀 Jag älskar att flytta till nya platser. Det finns inget roligare/mysigare än att gå runt och upptäcka. Då känner man sig verkligen som en bokkaraktär. 🙂

Kommentera