Helgens filmtips – Easy A

Easy A är en film som man verkligen borde se, inte bara för att den är både riktigt bra och riktigt rolig utan också för att den faktiskt kan få en att tänka till lite.

Olive är en duktig elev men ganska osynlig, fram tills dagen ett missförstånd gör att ryktet sprids om att hon förlorat oskulden till en college-kille – vilket hon inte har. Ryktet sprids som en löpeld och snart tycks varenda elev veta om det. Olive bestämmer sig för att det är lika bra att spä på ryktena och hjälper en homosexuell killkompis med att få rykte som straight genom att låtsas ha sex med honom på en fest. När de börjar läsa The Scarlet Letter i skolan tar Olive inspiration av den för att driva på ryktena  till max. Handlingen låter mycket töntigare än den är, kolla gärna på trailern som du hittar här.

Emma Stone som spelar Olive är helt fantastisk och faktiskt är en av filmens största behållningar just skådespelarna – de är lysande hela vägen och gör verkligen det bästa av ett riktigt bra manus. Easy A är ingen typisk high school film utan har begåvats med – förutom bra skådespelare – ganska mycket hjärna. Den är rolig, men också tänkvärd. För tyvärr finns det en stor portion sanning i den – killar som ligger runt blir kallade för hingstar och tjejer som ligger runt blir kallade för horor. Det dyker upp många frågeställningar men också mycket humor, Easy A är en film jag verkligen rekommenderar.

0 reaktioner på ”Helgens filmtips – Easy A

Kommentera