Helgens läsning

Jag har – äntligen skulle man kanske kunna säga – läst ut Strändernas svall. Det var minst sagt en utmaning, för även om jag tyckte om den var den ganska svår att både läsa och ta till sig och den tog ungefär tre veckors tid i anspråk.

Igår, medan min käre pojkvän spelade Batman – Arkham city och vi hjälptes åt att tömma en rödvinsflaska, läste jag sista halvan av Harry Potter and the Half-Blood Prince, näst sista delen i mitt Harry Potter- omläsningsmaraton. Jag tröttnar aldrig någonsin på att läsa om Harry Potter-böckerna och några fler ord om dem kommer det nog bli i veckan.

Idag har jag börjat på januari månads utmaningsbok i den nordiska läsutmaningen. Landet är Färöarna och boken jag tänkte läsa är Livets sommar av Oddvør Johnsen. Om jag hinner tänkte jag också börja läsa ungdomsboken Andas samma rytm som du som jag fick av Opal i julas.

En riktig läshelg med andra ord och ganska olika typer av böcker har jag faktiskt hunnit med.

Vad läser du?

18 reaktioner på ”Helgens läsning

 1. Jag har inte läst ”Strändernas svall”, men däremot Krilon-serien, som jag tycker är helt fantastisk. Just nu sliter jag med Günter Grass:”Blecktrumman”

  M. Wittander@telia.com

 2. Jag har då läst ut Låt den rätte komma in och börjat på Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson. Sedan ska även jag läsa Livets sommar i den nordiska läsutmaningen 🙂

 3. Oj, vad mycket du har hunnit med att läsa! Färöarna låter himla intressant – jag väntar med spänning på recension!

  Jag har börjat med Halvblod och är än så länge positivt överraskad. Hoppas att det håller i sig! 😀

  På tal om vampyrer har jag även en ”slatt” kvar att läsa i Breaking Dawn, trots att jag egentligen började läsa den för nästan två år sedan. Shame on me. Har ca 100 sidor kvar, men det känns som att det viktigaste redan har hänt. Eller har jag fel? Jag gillar inte att ha sidor kvar på det där sättet, så någon dag får det åtgärdas! I alla fall innan filmen kommer. 🙂

  1. Åh, du har absolut spännande händelser kvar i Breaking Dawn 😀 Jag sträckläste ju den boken, kunde inte lägga den ifrån mig. Tyckte du inte den var bra? Eller hur gick det att lägga den ifrån sig precis innan upplösningen? 🙂 Första delen av BD har ju kommit på bio redan, men nästa kommer inte förrän i november om jag förstått det rätt så du har ju lite tid på dig 😉

   Kul att du gillar Halvblod i a f! Ska bli kul att se vad du tyckte när du läst ut den 🙂

   1. SPOILERVARNING nedan för Breaking Dawn utfärdas härmed!

    Jag vet inte vad det var som gjorde att jag slutade. Edward och Bella hade ju redan fått sitt barn, Bella var förvandlad, de hade sitt eget lilla myscottage. The happy family, helt enkelt. Så allt kändes liksom klappat och klart. 😛 ”Vampyrkrigen” med olika elakingar som vill döda Bella och company var jag aldrig så intresserad av. Jag gillar ju Jacob och hade något slags hopp om att Bella skulle ta sitt förnuft till fånga och välja rätt kille in the end, så första och andra boken var bäst enligt mig 🙂 Men som sagt, jag kanske har missat något stort, så jag får väl läsa klart de där sidorna någon dag!

    1. Är du Team Jacob? Då står vi på olika sidor, haha 😉 Då förstår jag i alla fall varför du slutade läsa, jag tyckte det var så himla spännande med Volturi och allt sånt. Men tycker du ska läsa klart boken, vet inte exakt hur långt du kommit så jag vill inte avslöja något men mer roliga saker händer 🙂 Och Bella blir lite tuffare vilket jag också gillar!

     1. (Spoilervarning för Breaking Dawn igen)

      Haha, jag VAR Team Jacob tills han ”förälskade sig i” och började stalka ett spädbarn. Aaaaw förbyttes till eeeew. 😛 Det kvittar hur mycket Meyer än lindar in och bortförklarar det hela – bortgifte har aldrig varit riktigt min grej. Så för min del får Edward gärna bita the balls av Jacob när som, även om jag känner på mig att troligheten är liten att det inträffar. 😉

      Jag kollade upp i boken och insåg att jag faktiskt här nästan 200 sidor kvar! Värre än jag trodde, alltså. Kapitlet heter (översatt från spanska) ”Oemotståndlig”. Alice vill att Bella ska hitta någon J. Jenks som kan rädda Renesme från Volturi. Sedan snackar hon om Tanya och Irina, som jag inte minns ett smack av. 😛 Tur att Google finns. 🙂

      1. Ohh, det är ju då det börjar bli spännande. Visserligen hade jag faktiskt kunnat önska ännu mer från upplösningen så vill inte skapa alltför stora förhoppningar. Men tycker absolut du ska läsa klart 🙂

Kommentera