Helgläsning och bokmatchning

Den här helgen läser jag rosa och blå böcker. Jag har nyss börjat läsa The Stonewall Reader som är en samling artiklar om tiden före, under och efter Stonewall- upproret. Det är i år 50 år sedan och fortfarande behöver vi påminnas om Stonewall och Pride- rörelsens rötter – särskilt eftersom orättvisorna, hatet och hoten mot HBTQ-personer fortfarande existerar. Jag tror det kommer vara intressant och viktig läsning, som jag behöver ta till mig en bit i taget.

Jag kommer inte kunna låta bli att börja på Lauren James nya bok, The Starlight Watchmaker som är fantastiskt snygg! Jag älskar Lauren James böcker, jag önskar fler skulle upptäcka dem och jag önskar verkligen hennes böcker översätts till svenska snart. Hon är, bredvid Rainbow Rowell, min stora favorit i YA-genren.

Bild från instagram, @eliandbooks.

Kommentera