”Here, there be monsters!”

Veckans Tematrio handlar om monster och en monsterdyrkare som jag vill självklart haka på!

1. Plocka upp valfri bok av H. P. Lovecraft och det dräller av tentakelvidriga monster – hur kul som helst. Jag föreslår Lovecrafts samlade verk, eller om man känner för något kortare kanske novellsamlingen At the mountains of madness and other tales of horror.

2.. Dräller av monster gör det även i Anders Fagers Samlade svenska kulter. Jag gillar blandningen av krypande skräckvibbar med explicita monster och splattertendenser – Samlade svenska kulter lär hålla dig vaken länge.

3. Jag måste faktiskt också säga Lord of the Rings– trilogin för där finns så mycket trevliga och otrevliga monster! Orcher, vattenmonster, spindelmonster och whatnot. Jag älskar böcker där det verkligen dräller av otrevligheter och Lord of the Rings är förutom det verkligt bra böcker som snart förtjänar en omläsning.

2 reaktioner på ””Here, there be monsters!”

Kommentera