Hjärtat får inga rynkor – Mark Levengood

Jag var väldigt förtjust i Mark Levengoods förra bok, Sucka mitt hjärta men brist dock ej. Den var både insiktsfull, rolig, charmig och eftertänksam. Men jag verkar ha otur med uppföljare just nu (se nyligen lästa bok nedan). Hjärtat får inga rynkor är förvisso Mark Levengood- mysig, men den är inte alls lika glimrande och underhållande som Sucka mitt hjärta…. Jag saknar berättelserna om Marks absurda familj, små anekdoter som nästan alltid mynnade ut i visdomsord. Jag går fortfarande och citerar dessa ord väldigt ofta, både för mig själv och andra. Jag är ju så förtjust i Mark Levengoods enkla men skarpa filosofi.

Visst hittar jag ett och annat sådant citat även i Hjärtat får inga rynkor. Visst får Levengood in en del fullträffar. Men de är alldeles för få, och kommer alldeles för sällan. Den är underhållande, men inte fängslande. Det är mest en söt liten bok som jag kommer ihåg ett fåtal bitar av, men som jag kanske inte kommer läsa igen.

0 replies on “Hjärtat får inga rynkor – Mark Levengood”

  1. […] verkligen älskade Mark Levengoods första bok, Sucka mitt hjärta men brist dock ej. Uppföljaren, Hjärtat får inga rynkor, var inte lika träffsäker och hittade inte riktigt rätt. Men Och jag läste att det var […]

  2. […] Mark Levengoods bokhistoria har i min åsikt varit väldigt brokig. Eller snarare väldigt mycket upp-och-ner. Sucka mitt hjärta men brist dock ej är en alldeles fantastisk liten pärla, vacker och sorglig och humoristisk och full av visdom (ja!). Hjärtat får inga rynkor som kom sen var för all del underhållande men ingen fullträff. […]

Kommentera