Hjärtats mörka flod – Dean Koontz

Spencer Grant lever i samhällets utkant, han har sopat undan spåren av sig själv i register och datorer och lever bara för stunden tillsammans med sin hund Rocky. En dag möter han Valerie som är på flykt undan Storebror och korrupta politiker och han dras själv in i spelet.

Jag tänker inte sopa det under mattan. Hjärtats mörka flod är riktigt dålig. Inte lika dålig som Midnatt, men den är verkligt dålig. Som Monika påpekade för ett tag sedan sedan borde någon lära Dean Koontz innebörden av uttrycket ”Less is more”, för mycket av det som gör vissa av hans böcker – Hjärtats mörka flod inberäknat – så dåliga är att de är så otroligt, löjligt överdrivna.

Jag vill inte läsa beskrivningar av minutiös satellitövervakning – inte när de sträcker sig över tre sidor. Inte heller behöver jag veta varenda liten detalj i hur en avancerad dator fungerar, det dyker upp flera gånger och också det tar flera sidor i anspråk. Det blir bara uttjatat.

Något som också är uttjatat, är Koontz SuperSkurkar. De är så galet osannolika och dåligt beskrivna att jag inte blir det minsta rädd – vad som är ännu värre är att jag inte ens tror på dem. Det finns ett uns av intressant story i Hjärtats mörka flod, mot slutet när jag egentligen bara ögnar igenom sidorna och ögonen fastnar på en diskussion om ondska jag faktiskt gillar.

Det rör sig alltså om två sidor, ungefär. På över 500 sidor – nästan tegelstensvarning (jag tänker mig att gränsen går vid 600 sidor, vad tycker ni?) Två intressanta sidor. Plus att det är något spännande och därför ögnar jag mig igenom mitten och slutet för att få veta vad som händer. Mer förtjänar inte den här boken. Jag har en till hyllvärmare av Koontz i hyllan och jag tänker läsa den också, men om den är lika dålig så blir det här det tredje raka bottennappet av Koontz. Och i så fall är det väldigt nära att jag avbryter vårt förhållande här och nu.

Jag gör slut.

(För övrigt, om du mot förmodan vill läsa den här boken så skippa baksidestexten. Den kommer bara göra dig förbryllad fram till sisådär sidan 475.)

0 reaktioner på ”Hjärtats mörka flod – Dean Koontz

  1. Jag som precis har köpt den 🙂

    Jag håller som sagt med, Koontz har en förmåga att överdriva. De senaste böckerna jag läst av honom har faktiskt inte varit bra. Och precis som du planerar jag att göra slut om han fortsätter att göra mig besviken (har fyra olästa i hyllan). Men jag har hört att hans nyaste Vad natten döljer ska vara bra… Hoppas på det.

    1. Jag hade inte hört något om den nyaste innan, men kanske ska läsa den istället då 🙂 Såg att den fanns på bibblan.

Kommentera