Höstfint på bloggen!

Nu händer lite nya saker på bloggen, jag har ny header som är gjord av fina och duktiga Tella som skriver på bloggen Tempus Fugit. Jag har också gjort en rejäl uppdatering av min Vill Läsa-lista, Om-fliken och gjort en ny kontaktflik. Jag har även gjort en sida med Bokälsklingar där jag kommer samla lite favoritförfattare och böcker och gjort en flik med bästalistor där jag samlar olika listor. Den senare mest för att mina listor om 2000-talets bästa böcker och filmer är bland mina mest lästa, jämt.

Jag har också försökt skapa ordning i taggmolnet som finns i menyn på höger sida. Det har börjat bli ohanterligt stort så jag har flyttat taggarna med författare till en egen kategori. Där kommer jag lägga in både recensioner och författarporträtt av mina favoriter men recensionerna kommer också gå att hitta under kategorin Bokrecensioner eller tagen ”Läst 20..”.  Jag är ju envåldshärskare på min egen blogg men tänkte fråga er som läser också, om det nu blev ännu krångligare eller om det är läsbart?

Jag behöver också lite hjälp! Någon som är duktig på wordpress som vet om det går att ta bort bloggtiteln utan att köpa CSS-uppgraderingen? Jag har letat mig fördärvad men jag hittar inte.

Sist men inte minst finns också en gillaknapp till bloggens facebooksida. In och gilla!

Nu är det bara kvar att höststäda lägenheten också. Men den dagen den sorgen, säger jag! Istället kommer jag fortsätta bombardera er med recensioner, det är alla böcker (eller alla och alla…) jag läste under sommaren som jag åtminstone skriver några rader om. Nästa är Carl-Johan Vallgrens Kunzelmann & Kunzelmann och jag filar även på en recension av Jan-Erik Ullströms Vid cirkelns slut. Häng på!

0 reaktioner på ”Höstfint på bloggen!

 1. Haha JAG VET!! Du ska gå till din dashboard (om din wp har svenska rubriker vet jag inte vad det kallas, kontrollpanel kanske?) och välja appearance, och där välja editor. Sen väljer du i högra spalten ”stylesheet” (style.css).
  I den ska du scrolla tills du hittar där det står ”/* =Header”. Väl där ska du lägga till ”display:none;” (UTAN citationstecken!) efter site title, site teitle a och site description (precis innan slutklammern).
  spara och kolla. Det var så jag fick göra iaf.
  Sen så fattar jag inte varför headern ser ut som om den är avhuggen i underkanten??? Är inte headern samma storlek på din blogg som på min??

  1. Jag har ingen editor under appearance, kanske olika på olika teman? Fasiken. Och jag såg att headern såg lite avhuggen ut, det är säkert också olika på olika teman. Den ska vara 760 × 190 pixlar, kan ladda upp den igen och se hur det ser ut.

  1. Hm, det vet jag inte för det gjorde jag inte själv, det bara liksom dök upp där en dag. Men alla inställningar för kommentatorsfältet har jag under ”Inställningar” och ”diskussion” längst ner i menyn. Men det kanske också är olika för olika teman, jag hade ju ingen redigerare i min utseende-meny. Lite dilemma, för jag vill väldigt gärna ta bort bloggtiteln, men jag vill inte byta tema för jag gillar det jag har nu.

 2. Jag kan kolla upp om det finns andra sätt att ta bort texten. Återkommer om det.
  Jag har tydligen ”fel” webläsare, för mina kommentarsfält syns bara till hälften och jag kan inte få markören att ”fastna”, men när jag öppnar i IE funkar det fint. Fast den vill jag ju inte använda…Men vad jag menar är att jag kanske redan har de knapparna fast jag inte kan se dem?

Kommentera