Höstlängtan, höstböcker

Med hösten kommer längtan efter färgstarka löv, långa läskvällar, levande ljus och den där krispiga luften som aldrig tycks vara här innan september. Men också efter dystopier, skräck, spöken och mörka thrillers. Just nu väntar jag på exceptionellt många fina och höstiga böcker på bibblan. Det är svårt att säga vilken jag längtar mest efter. Björnstad lockar mycket, jag har hört att den ska vara allvarligare än Fredrik Backmans tidigare böcker och det bådar gott. Thrillers får jag mitt lystmäte i med You will know me och Girls on fire, självklart tipsade från Dark Places. Men kanske att det är City of Mirrors, tredje delen i Justin Cronins mastodontdystopi som hägrar mest.

Det ser ut att bli en fin läshöst.

4 reaktioner på ”Höstlängtan, höstböcker

  1. Åh, det är så härligt att börja samla in allt man vill läsa under hösten, den perfekta årstiden för läsning 🙂

  2. Björnstad vill jag också läsa, och en hel trave med andra böcker också 🙂 Eftersom vår dotter har börjat recensera böcker på Instagram, läser jag också böckerna och recenserar i min blogg. När jag tittar på traven med böcker för hösten, är det plötsligt väldigt många barn- och ungdomsböcker 😉 Men det är det värt, det är roligt att dela läsupplevelsen med barnen. Vissa barn- och ungdomsböcker kan dessutom vara bättre än vuxenböcker, det bevisar min recension i bloggen i dag. Usch. Inte kul att skriva hårda recensioner.

    1. Absolut kan det vara så! Läser mycket barn- och ungdomsböcker också, och många gånger tycker jag de kan vara bättre än vuxenböcker. Ungdomsböcker är alldeles för underskattade!

Kommentera