Höstliga händelser

Det är mycket uppsatsplanering för tillfället, och som vanligt, en hel del jobb. Tiden som blir över efter det har jag den senaste tiden ägnat åt mina fina vänner här i Umeå som jag snart kommer lämna då jag flyttar hem i höst/vinter – förhoppningsvis med en färdig bibliotekarieutbildning i bagaget. Igår knaprade vi jordnötsringar och såg på En ung Jane Austen, mycket fin film som jag rekommenderar till alla Austen- fans därute!

Men idag måste jag sticka upp huvudet även i världen utanför universitetet för oj, vad det händer saker! Det är dags för Forma Books Blog Award och självklart måste jag ju nominera mina favoriter.

Blogaward_artal

Det har också nominerats till Augustpriset, jag hade faktiskt inte läst en enda bok som blev nominerad och kan därför inte uttala mig om dem. Men saknar de inte en viss romansvit…?

augustpriset_jubileumslogo

Sist, men verkligen inte minst, har också höstens största romansläpp helt gått mig förbi! Carl-Johan Vallgren släpper en ny bok, i skepnaden av författarnamnet Lucifer. Enligt förlaget är det en noir-thrillerserie som påbörjas med Skuggpojken, ute i november. Jag känner att en bokbeställning är under uppsegling, speciellt eftersom jag länge tänkt men ännu inte köpt Thrillerliv, som jag är minst lika mycket nyfiken på då den är skriven av ingen mindre än Ord och inga visor– Jessica – som också nyligen börjat blogga igen. Glöm inte att titta in där!

9789100137762thrillerliv

6 reaktioner på ”Höstliga händelser

  1. Jag tyckte det var roligt att Uusmas bok är med bland de Augustnominerade. Det är en sådan där bok jag släpade hem direkt när den kom till biblioteket, tyvärr har jag inte varit lika snabb på att läsa den, men jag känner mig väldigt positivt inställd redan om nu så bara för otroligt snygga layouten.

    Sedan är jag väldigt nyfiken på ”Om detta talar man endast med kaniner” bland de barnnominerade. Boken ger mig nästan Shaun Tan vibbar.

Kommentera