Hur en bokmal tänker när hon från början inte alls skulle köpa en bok men gjorde det ändå…

Det är dags för min högt älskade och väldigt daterade mp3-spelare att gå i graven. Den håller just nu ihop alla knappar, batterier och plastgrejer med hjälp av en hårsnodd och den rymmer ynka 500 MB (vilket var mycket när jag fick den 2004 och betydligt mycket mer än det enda kassettband min freestyle tog och som jag hade till jag tog studenten 2005).

Jag tillhör en av de få som inte alls gillar sådant grejs med ett stort I framför och ingen Ipad, Iphone eller Ipod kommer innanför mina dörrar. Det här kommer däremot bli min nya älskling!

Här kommer logiken: mp3- spelaren kostade 599. Om man beställer för över 400:- på CDON så får man köpa en pocket för 19:- (som egentligen kostar (39:-). Det måste jag ju göra, för då går mitt köp över 600:- och då får jag ju dessutom gratis frakt! Klick, klick. Det måste jag ju faktiskt fira med en pocket till, de kostar ju ändå bara 39:- och det är ändå billigare än i bokhandeln. Klick, klick. Men visst räcker det inte bara med min nya spelare när jag ska sitta på tåget i fem och en halv timme på fredag eftermiddag, visst måste jag ha en bok till? Och tänk om – ve och fasa – tåget är försenat och jag blir sittandes mitt i den norrländska ödemarken i flera timmar? Något måste jag ju ha att roa mig med. Klick, klick.

Så nu är inte bara en splirrans ny mp3-spelare på väg hem till mig utan också Mons Kallentofts Höstoffer, Utrensning av Sofia Oksanen och Våld av Joyce Carol Oates.

Så nu ska jag väl inte bli sittandes och ha tråkigt på tåget, i alla fall. Försening eller inte…

0 reaktioner på ”Hur en bokmal tänker när hon från början inte alls skulle köpa en bok men gjorde det ändå…

 1. Tiderna var bättre när jag pluggade…då var man ju tvungen att köpa den där kurslitteraturen och varför då inte klicka hem en pocket eller fem när man ändå skulle beställa?

 2. Nu är det mer om det är nån cirkelbok som måste köpas o då får man lov att trycka ner en del annat i kundvagnen, men det händer ju inte allt för ofta (aldrig för min del tror jag)

  1. Nä, det gör ju inte det. Men jag tycker att när man ”ändå” köper en bok kan man ju lika gärna köpa en bok till, bara för att 😉

  1. Ja, det är klart, nu när den har så mycket minne och allt! Tur för mig att jag faktiskt är mitt inne i en omlyssning av Harry Potter på ljudbok, annars hade det nog åkt med en ljudbok eller två i korgen också 😉

   1. JAG OCKSÅ! Med Stephen Fry som inläsare! Ska just börja på bok tre! I julas lyssnade jag lite på jobbet medan jag jobbade, blir inte lika mycket lyssnat nu när eleverna är tillbaka på skolan.

    1. Haha, vad skoj 🙂 Jag lyssnar också på Stephen Fry, började lyssna när jag julstädade och lagade mat. Hans inläsning är så mysig! Kanske därför vi börjar lyssna när det är jul?

 3. Jag har inte kvar min freestyle. Den gick sönder när jag slängde den nerför trappan… ehm, anyway!

  Musik o böcker, bättre kombination finns det nog knappast. 🙂 Du är modig som åker tåg i det här vädret dessutom!
  Själv fick jag en ny mobil med över 16 Gb minne så den agerar nu oxå musikspelare. Är nu extremt mobilberoende haha

 4. Hahaha… det där hade kunnat vara jag! För precis så tänker jag med!

  Hoppas du hade en trevlig kväll med din läsning igår!

Kommentera