Huvudbry

Igår läste jag ungefär halva Lunar Park och blev delvis fascinerad, lite skrämd och en aning brydd. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om boken ännu men jag ser fram emot att läsa resten – om inte annat så har den satt myror i huvudet på mig. Kanske beror myrorna i och för sig delvis på att vi var ute på äventyr igår, en båttrailer inhandlades och kördes ut till sommarstugan och med anledning av älgar, rävar och harar på vägen, en hastighetsgräns på trettio för släpet och andra oförklarliga förseningar var vi inte hemma förrän på morgonkvisten. Att läsa om copycatkillers, gosedjur som får liv och börjar klättra på väggarna och annat hårresande tenderar att bli extra surrealistiskt när man läser i en bil halv två på morgonen, något grusig i ögonen men inte kapabel till att lägga ifrån sig boken. Åtminstone var det ingen risk att jag skulle somna när det blev min tur att köra.

I helgen åker vi ut till sommarstugan och då ska jag läsa ut Lunar Park och Wolf Hall, den senare kommer få en alldeles lyrisk recension så småningom!

2 reaktioner på ”Huvudbry

  1. Lunar Park minns jag att jag tyckte mycket om! Just i skrivandets stund kan jag dock inte minnas ett jota av handlingen. Säger det något om boken eller om mig? Kanske ska läsa om??

    1. Det där är nog en bokmalsgrej, jag minns verkligen inte alla böcker jag läst 😉 Jag kommer nog i alla fall läsa om denna någon gång, inte minst för att jag läste den på svenska och gärna vill läsa den på engelska också.

Kommentera