”I just loved books.”

Dagens andra seminarium var Drastiskt och humoristiskt om trasiga ungdomar med Jenny Valentine och Jenny Jägerfeld och det var himla intressant, om än lite rörigt. De två Jennysarna hade väldigt olika åsikter om hur man skriver för ungdomar – Jenny Jägerfeld sa att hon är väldigt medveten om vad hon kan skriva och inte och Jenny Valentine sa att hon bara skriver utan att tänka på vad hon skriver eller vem hon skriver för. En sak kom de i alla fall (nästan) överens om och det var effekten om att sätta skrattet i halsen på läsare:

Jenny Jägerfeld: I like to make them laugh and then punch them in the face.
Jenny Valentine: I like to punch them in the face and then make them laugh.

Kul!

De sa mycket fler intressanta saker, jag tyckte det var roligt att Jenny Valentine berättade om sina favoritförfattare och att båda sa att de hade läst vuxenböcker långt innan de var vuxna – något jag gjorde själv när jag var yngre. Jag fick ofta höra att jag inte borde läsa vuxenböcker i min ringa ålder men som Jenny Valentine sa på seminariet, även om man läser över sin nivå förstår man det man behöver förstå och resten kan man ta till sig vid en omläsning. Jenny Valentine stod också för citatet i rubriken.

Extra kul var att jag fick min Hitta Violet Park signerad och en väldigt liten pratstund med Jenny Valentine. Jag sa att jag älskade historien och att den var så lätt att tro på trots att den var så absurd – då fick jag höra att den faktiskt är tagen från verkligheten. Där ser man.

Mer om bokmässefredagen ikväll eller imorgon!

1 reaktion på ””I just loved books.”

Kommentera